BERLIN va fi gazda Festivalului Anual de Film – BITFILM

2 noiembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Bitfilm – primul festival de film la nivel mondial destinat filmelor legate exclusiv de Bitcoin și Blockchain desfășoară cel de-al doilea eveniment anual începând cu 31 octombrie anul acesta la Berlin. Festivalul va rula apoi în numeroase orașe din întreaga lume. Orașele care au confirmat organizarea evenimentelor din cadrul festivalului includ Barcelona, Londra, Luxemburg, Saigon, Madrid, Miami, Mexico City, Roma, San Francisco, Stockholm, Amsterdam, Budapesta și Bali.
Se zvoneste ca festivalul s-ar încheia la Buenos Aires, Argentina, dar datele nu sunt fixate încă, conform precizărilor de pe site-ul festivalului filmului.

Există opt filme nominalizate în acest an. Ele pot fi găsite pe pagina de internet a festivalului de film de aici: http://www.bitfilm.com/bff15-films/ . Chiar modalitatea de a vota filmul câștigător se bazeaza pe utilizarea Bitcoin. Publicul este incurajat să voteze prin trimiterea de Bitcoin pentru filmul ales, iar fiecare film nominalizat are propria adresa în blockchain Bitcoin. Este, desigur, un vot public și filmul cu cel mai mare total în donații, câștigă.

În mod evident donațiile vor crește valoarea premiilor in bani, care vor fi distribuite între fiecare film nomializat pentru care se face donația, câștigătorul și organizatorii Bitfilm. Site-ul face următoarele precizări:
• 40% din totalul de Bitcoin donați pentru fiecare categorie vor merge la filmul castigator al acestei categorii.
• 40% din totalul de Bitcoin donați vor rămâne la filmul pentru care au fost donați.
• 20% reprezintă cota pentru organizarea festivalului.
• Pentru a viziona și de a vota pentru filmele, faceți clic aici http://www.bitfilm.com/bff15-films/ .
Votul se închide la 18 decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *