Bank of America devine prima instituție financiară majoră ce investighează Bitcoin

19 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

BTC coin decorativ

Pe 5 decembrie 2013, Bank of America a devenit prima instituție financiară majoră ce își propune să investigheze și analizeze Bitcoin. Acest lucru este foarte important deoarece nu există încă o astfel de instituție, probabil și datorită faptului că Bitcoin, ca criptomonedă, este unic. Analiștii vor să deslușească prețurile Bitcoin și să relateze tot ce ar trebui să se întâmple în viitor.

Exchange-urile și strategistul David Woo este analistul din Bank of America, persoana care se ocupă cu investigarea Bitcoin, acesta declarând că are 1.300 de dolari și o capitalizare de piață de 15 miliarde de dolari.

Woo a mai spus totodată că prețul corect ar putea fi atins mai devreme decât mai târziu deoarece tendinței de creștere de care Bitcoin a avut parte în ultimul timp. De fapt, de-a lungul lui 2013, Bitcoin a avut parte de o creștere destul de consistentă. Cu toate acestea, este important să punem în lumină faptul că pe 6 decembrie a avut parte de o scădere bruscă de 600 de dolari. Însă, la începutul lui ianuarie 2014, un Bitcoin se tranzacționa pentru 822 de dolari, ceea ce este mai mult decât bine, conform preev.com.

Acesta pare să fie un lucru foarte îngrijorător pentru instituțiile financiare și pentru investitori și anume volatilitatea. De fapt, marea majoritate a analiștilor au parte de momente dificile în încercarea de a determina valoarea acestei monede.

În timp ce este de apreciat faptul că vor exista numai 21 de milioane de Bitcoin, mulțumită algoritmului lui Satoshi Nakamoto, analiștii sunt îngrijorați de faptul că alți „fondatori” vor crea alte monede digitale cu aceleași tipuri de costuri aflate în creștere și cu un număr nelimitat de unități. Astfel, în timp ce numele acestor monede vor fi diferite de „Bitcoin, monedele în sine vor fi derivate ale originii Bitcoin. Totodată, aceste acțiuni s-ar putea să devalorifice Bitcoin foarte mult.

Foarte mulți experți financiari cred că speculațiile sunt o motivație foarte mare pentru creșterea sau scăderii prețului Bitcoin. Woo a menționat că valoarea speculativă a Bitcoin este mult mai mare decât totalul tranzacțiilor care au fost făcute în Noiembrie 2013.

Ca un rezultat, Woo mai consideră că foarte mulți oameni folosesc Bitcoin ca un depozit de valoare, precum aurul sau argintul. Astfel, Woo explică cum a blocat utilitatea Bitcoin atât ca unitate de schimb cât și ca depozit de valoare care era comparat cu argintul pentru a ajunge la o valoare maximă de 15 miliarde de dolari.

În timp ce mulți utilizatori sunt entuziasmați de atenţia ce această monedă a primit-o, câțiva utilizatori Bitcoin de pe forumul comunității spun că lipsa industriei financiare va duce la o devalorificare extraordinar de mare a monedei Bitcoin. Ei spun că Bitcoin are capacitatea să revoluționeze foarte multe industrii și să transforme Internetul și întreaga lume astfel încât cele 15 miliarde de dolari să nu mai pară o sumă atât de mare.

Va fi foarte interesant de observat cum perspectiva industriei financiare asupra primei criptomonede se va schimba de-a lungul timpului și dacă mai mulți utilizatori și comercianți o vor adopta. Este mult mai probabil ca instituțiile financiare să se alăture analizei și să evalueze această criptomonedă. Astfel ajungând ca noi să avem parte de mai multe oportunități în a învăța exact ce tipuri de instituții financiare cred cu adevărat că Bitcoin este benefic și cum văd ele evoluția și progresul unei astfel de noi tehnologii pentru ecommerce-ul secolului actual, un secol al vitezei și performanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *