Banca Nationala a Australiei : Reglementarea Bitcoin nu isi merita costurile!

9 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

Screen-Shot-2015-04-08-at-12.21.42-AM-200x135Banca Nationala a Australiei (BNA) a precizat ca nu este de acord cu reglementarea Bitcoin sau a altor monede digitale, declarand ca ,, in prezent, este putin probabil ca beneficiul unei eventuale reglementari sa depaseasca potentialele costuri”.
Declaratiile, emise la data de 7 aprilie, sunt ultimele oferite de catre Banca Nationala a Australiei, care a mers atat de departe, incat sa afirme ca este necesara crearea unei reglementari transfrontaliere, dat fiind potentialul Bitcoin ce a perturbat industria banilor, la nivel mondial.

BNA a sugerat ca putea solicita ajutorul Organizatiei Internationale a Bancilor Centrale, precum si al Comisiei de Plati si Infrastructura care include reprezentanti din Belgia, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Tarile de Jos, Suedia, Elvetia, Marea Britanie si SUA.
Per ansamblu, ,,prima declaratie” privind aceasta ancheta a fost neutra in dezvoltarea monedei digitale, ceea ce a dus la concluzia ca nimic nu poate sa impiedice doua parti de a se angaja in tranzactii prin intermediul acestor canale.
Mai mult, BNA a precizat ca monedele digitale, daca sunt lasate nereglementate, este putin probabil sa provoace perturbari semnificative la nivelul economiei, enuntand:

,,Rationamentul bancii este ca utilizarea limitata a monedelor virtuale,
din prezent,nu ridica probleme de luat in calcul, in ceea ce priveste
concurenta, eficienta sau riscul vis-a-vis de sistemul financiar.”

Banca Nationala a Australiei investigheaza, in prezent, acest subiect, ca parte a Comisiei pe Aspecte Economice, care analizeaza diverse probleme, precum evaziunea fiscala si obtinerea de locuinte la preturi accesibile.
Acest subiect a intrat in atentia Bancii Centrale intr-un document aparut in anul 2013, in cadrul Consiliului de Plati.

sursa: coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *