Banca de Rezerve din India solicita bancilor indiene sa exploreze blockchain

25 iulie 2016 bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Unul din vice-guvernatorii Bancii de Rezerve din India a incurajat bancile locale sa lucreze cu un grup de cercetare stabilit anterior de catre banca centrala pe proiecte blockchain.

Intr -un discurs in timpul unui eveniment desfasurat in cadrul Institutului de Cercetare si Dezvoltare in Tehnologia Bancara (IDRBT), in data de 19 iulie, viceguvernatorul Rama Gandhi a spus ca bancile ar trebui sa lucreze pentru a dezvolta aplicatii pentru monedele digitale si registre distribuite.

bitcoin-india

Discursul s-a axat pe domeniul tehnologiei bancare in sens mai larg, dar potrivit lui Gandhi, IDRBT este un mijloc eficient pentru a testa aplicatiile posibile. El a spus participantilor evenimentului:
Cloud computing-ul bazat pe tehnologii de prelucrare, blockchain si virtualizarea sistemelor IT sunt cateva exemple care detin un potențial pentru a fi utilizate intr-un mod eficient … Bancile si IDRBT pot lucra impreuna pentru a studia aceste tehnologii, pentru a le testa si pentru a le adapta pentru cea mai buna utilizare.

IB299-380x260

Gandhi a vorbit despre acest subiect, in trecut, argumentand vara trecuta ca monedele digitale pot alimenta eforturile de spalare a banilor in timpul unui eveniment bancar din India. Guvernatorul adjunct Subhash Sheoratan Mundra a declarat la acelasi eveniment ca institutiile financiare ar trebui sa colaboreze cu privire la cazurile de utilizare.

Banca de Rezerve din India a investigat aplicatii ale tehnologiei blockchain, inclusiv posibila emitere de propria monedă digitala, inca din 2014, potrivit rapoartelor la momentul respectiv.

Guvernatorul bancii centrale Raghuram Rajan a spus mai tarziu in acel an ca institutia ar putea elibera propria moneda digitala, dar ca o astfel de misiune ar putea dura ani de zile pentru a fi efectuata, daca s-ar demara.

sursa: http://www.bis.org/review/r160719d.htm

http://profit.ndtv.com/news/economy/article-there-are-concerns-about-crony-capitalism-raghuram-rajan-718524

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *