Banca Centrala din Olanda prezinta rezultatele experimentelor cu cripto-monede

30 iunie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Un inalt oficial al Bancii Centrale din Olanda a prezentat rezultatele a doua teste privind cripto-monedele, concepute pentru a explora modul in care blockchain si Bitcoin ar putea fi adoptate de catre institutiile bancare nationale.

DNB-gebouw_tcm47-289251

Experimentele facute de catre De Nederlandsche Bank (DNB) au dorit sa simuleze functionarea in cadrul sistemului a monedei Bitcoin, atat in zilele sale timpurii, cat si in anul 2140, cand se asteapta ca minatul final al Bitcoins sa fie exploatat. Banca a prezentat rezultatele primite de la banca olandeza, in cadrul celei de a treia Conferinte anuale Blockchain din Olanda, ce a avut loc chiar in afara Amsterdam-ului, la inceputul acestei luni.

Testele, efectuate in 2015, care nu au fost raportate pana la inceputul acestui an, au utilizat o moneda digitala experimentala numit DNBcoin.

Intr -un discurs tinut in cadrul evenimentului ce a avut loc pe 20 iunie, seful Departamentului de Infrastructura Politica a Pietei din cadrul Bancii Centrale din Olanda, Ron Berndsen, a explicat ca cercetatorii din cadrul institutiei au dorit sa aiba o experienta hands-on de lucru cu tehnologia.

Berndsen a spus participantilor:

Ideea generala a fost ca, prin adaptarea software-ul Bitcoin, am putea invata mai profund modul in care putem pune in aplicare efectiva blockchain si cum intr-adevar functioneaza tehnologia, in cazul in care am efectuat doar cercetare de birou si am organizat conferinte.”

AmsterBP

Bitcoin la inceputurile sale

Pentru a crea mediul prin simulari, DNB a pus impreuna un grup de lucru format din experti interni, care ar putea actiona ca participanti fictivi, intr -un sistem digital de moneda.

Pentru a face acest lucru, banca a format o echipa de membri „intrinsec motivati” ai bancii, a spus Berndsen. Grupul apoi a adaptat pentru software-ul Bitcoin open -source, pentru a reproduce ceea ce au crezut membrii sai, relationat de ecosistemul Bitcoin si au aratat cum a functionat in primele doua luni de existenta moneda digitala.

Folosind cinci laptop-uri in retea, echipa DNB a minat prima lor bloc DNBcoin – cunoscut sub numele de bloc geneza – si a generat rapid „mii” de mai multe blocuri. De-a lungul procesului de lucru, expertii din Olanda au trimis monede de la unul la altul, testand astfel intrarile si iesirile procesului, cum ar fi setarea taxelor de tranzactie.

Reteaua bancii a creat blocuri noi, impreuna cu DNBcoins proaspat reconfectionati, aproximativ la fiecare trei minute, in comparatie cu timpul de aproximativ 10 de minute de asteptare in reteaua Bitcoin, a spus Berndsen.

BitcoinintheFuture

Bitcoin in anul 2140
Cu toate ca sfarsitul ciclului de viata al Bitcoin va fi peste un secol din acest moment, DNB a vrut sa simuleze cum ar arata conditiile de lucru de acum incolo.

Al doilea prototip DNBcoin ia cealalta extrema a Bitcoin, sarind in timp pana in anul 2140, anul in care se va elibera ultima fractiune din cele 21 de milioane de Bitcoins„, Berndsen a spus in discursul sau.

Pentru acest experiment, echipa bancii centrale din Olanda a fost nevoita sa mineze toate DNBcoins in avans. Pentru a face acest lucru, au fost create monedele virtuale folosind un singur laptop, inainte de deschiderea retelei catre alte computere.

Pentru a reduce din nou cantitatea de energie necesara pentru a mina DNBcoins, echipa a inceput cu o recompensa bloc initiala de 1 miliard de DNBcoins, apoi a programat sistemul pentru a reduce rapid numarul de monede recompensate per bloc.

Berndsen a explicat:

In acest sens am fost capabili sa generam 3 miliarde de DNBcoins in 30 secunde. In plus, am observat ca, dupa ce toate DNBcoins au fost generate, blocurile ar putea fi inca exploatate si adaugate la blockchain. Premiul a fost redus la zero, dar taxele de tranzactie au fost inca colectate de minerii care vor gasi si blocul urmator.

In timp ce primele doua prototipuri au fost construite cu scopul specific de a invata mai multe despre modul in care bancile centrale ar putea utiliza moneda virtuala, un al treilea experiment este in prezent in curs de dezvoltare, pentru a explora alte aspecte ale tehnologiei blockchain.
In mod specific, Berndsen a listat active digitale si a dezvoltat capacitatea de adaptare a retelei si „inteligenta de a initia sau a declansa tranzactii” in zone care vor fi testate „probabil” in cadrul celui de al treilea experiment.

Obstacole in calea adoptarii de catre banca centrala din Olanda

Berndsen a declarat ca bancile centrale sunt „din ce in ce” mai interesate in privinta blockchain, datorita potentialului tehnologiei Ledger distribuite, pentru a imbunatati infrastructura pietei financiare.

Berndsen a declarat ca tehnologia blockchain are impact asupra tuturor cele trei „sarcini primare” ale sale: pentru a promova buna functionare a sistemului de plati, pentru a asigura supravegherea si pentru a informa politica monetara.

Inainte ca bancile centrale sa adopte blockchain, Berndsen a numit interoperabilitatea, fragmentarea industriei si interesul in randul operatorilor traditionali financiari ca fiind cele trei bariere care trebuie sa fie depasite.

bitcoin-shutterstock-135739259-WEBONLY

Berndsen a concluzionat :

Istoria ne invata ca atunci cand se uita inainte, in viitorul indepartat, este mai intelept sa se prevada ca ceva este posibil, mai degraba decat ca ceva este imposibil. Tehnologia blockchain ofera o serie de avantaje fata de tehnologiile existente. Dar exista, de asemenea, unele neajunsuri si bariere peste care trebuie sa trecem.

sursa: http://www.dnb.nl/binaries/Jaarverslag%202015_tcm46-339389.pdf

http://www.coindesk.com/

http://www.dnb.nl/binaries/Speech%20Ron%20Berndsen_tcm46-342846.pdf?2016062013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *