Augur pariază pe viitorul strălucit al pieței predicțiilor Blockchain

7 martie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Tu spui că piață de predicție și oamenii sunt surprinzători precum întrebarea „Ce este asta?” – Nu sună atât de important, profitabil sau interesant „.

Acesta este Jeremy Gardner, mai bine cunoscut ca director al Colegiului Rețelei Cryptocurrency, vorbind despre primele reacții pe care unii le-ar putea avea la ultimul său proiect, Augur, care este o piață de predicție pe baza unui sistem blockchain descentralizat, fondat de Jack Peterso,  stabilind lansarea unui jeton crowdsale în această primăvară.

Pe deoparte, percepțiile comune ale lui Gardner și ale dezvoltatorului de bază Joey Krug iasă în față pentru a dovedi că o platformă care permite participanților să parieze pe rezultatul evenimentelor din lumea reală poate fi un bun mecanism social, mai degrabă decât pur și simplu o altă desfacere pentru jocurile de noroc digitale.

Într-o conversație cu CoinDesk, Gardner și Krug au căutat să prezinte Augur ca un proiect care intenționează să folosească registrele publice descentralizate pentru a crea o cale pentru oricine din orice domeniu, de la finanțe, sănătate și guvernare, să atingă puterea prognozei colective a unui utilizator la nivel mondial.

Gardner a spus:

Nu am avut niciodată cu adevărat o piață de predicție extrem de populară. N-am avut aceste instrumente open-source pentru a putea paria pe internet „.

Atât Gardner cât și Krug au lăsat colegiu pentru a lansa proiectul format din șase persoane, una care are sprijin financiar de la Ethereum, creatorul Vitalik Buterin și îndrumătorul Ron Bernstein, fondator al platformei Intrade, care a fost până în momentul de închidere din anul 2013 una dintre cele mai bine cunoscute platforme pe piețele de predicție.

Adresându-se site-ului CoinDesk, Bernstein a spus că și-a exprimat un interes timpuriu în cadrul proiectului așa cum îl vede prin prisma propriilor lupte în încercare lansării unei platforme similară, deși centralizată.

CEO-ul Intrade și Tradesports a comparat provocările cu care se confruntă proiectul de giganți tech, cum ar fi Uber, care au testat limitele de reglementare pentru a se asigura că ei sunt primii pe piață cu o idee care are un potențial puternic.

Potențialul Augur aparține, într-adevăr, de participarea distribuită a operatorilor de schimb, precum și de la utilizatorii de schimb și capacitatea de a distribui, în felul în care aceste propuneri nu au mai fost făcute„, a spus Bernstein.

O istorie tumultoasă

În prezent, există obstacole pentru Augur. Unul dintre acestea este reprezentat de faptul că trebuie să se asigure ca publicul să pătrundă în spatele unei piețe de predicție, mai ales atunci când istoria lor stancoasă a întunecat percepția publicului cu privire la ceea ce sunt și ceea ce urmăresc ca scop.

Piețele de predicție permit utilizatorilor să cumpere și să vândă acțiuni în urma rezultatului unui eveniment. Atunci, prețul actual de piață al unei acțiuni este o estimare a probabilității realizării unui evenimentul. Deja, mulți cercetători universitari atestă că astfel de platforme, în timp ce încorporează aspecte ale jocurilor de noroc, nu au valoare practică.

Prețurile de pe piața de predictie au valoare informațională, datorită agregării credințelor participanților la piață și datorită dezvăluirii șanselor previziunilor generale ale pieței pentru un eveniment la îndemână care are loc”, explică un raport din 2014, realizat de Mercatus Research.

Deși continuă să noteze că motivul principal existent pe piață este speculația, raportul vorbește despre beneficiile pozitive pe care platforma le poate avea observând utilizarea sa în alegerile prezidențiale din SUA datând din 1800.

Gardner atestă că este un utilizator Intrade și că a făcut pariuri în timpul alegerilor din 2008 și 2012. El a explicat recursul serviciului, adăugând:

Nu a fost vorba de jocuri de noroc, nu a existat niciun risc dacă ați crezut că ați fost informați despre așa ceva și acest lucru, pentru mine, a fost o noțiune foarte puternică.”

Găsirea unei zone gri

În 2005, de exemplu, Comisia Commodity Futures Trading (CFTC) i-a acordat companiei Intrade o scutire de a opera, cu condiția ca această să aibă participanți limitați cu bunuri între $ 5m și 10 milioane de dolari. Până în 2013, cu procese perseverente în SUA și problemele în străinătate, Intrade se închide. Notabil este faptul că site-ul Intrade promite în prezent „vești noi în curând„.

Legile suplimentare au fost adoptate ca parte a legii de reformă financiară Dodd-Frank, care a încercat să limiteze pariurile care nu au fost considerate a fi în interesul public. Cu toate acestea, unele piețe de predicție au fost capabile să prospere, în special, piața electronică Iowa, sub scutiri academice.

Totuși, aceste probleme, susține Augur, sunt rezolvate prin natura descentralizată blockchain și lipsa generală de orientare de reglementare.

Nu există o lege care să ne împiedice să facem ceea ce facem. Noi scriem doar un cod. Nu există, de asemenea, o lege care să nu ne permită să facem ceea ce facem. Noi recunoaștem că este o zonă gri, dar este o zonă gri unde ne simțim mult mai confortabil ” a declarat Gardner, adăugând:

Scriem foarte clar acest cod, l-am pus în umbră și ar putea dispărea precum Satoshi [Nakamoto].

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *