Analistii sunt bullish – valori impresionante pentru Bitcoin in luna august

8 august 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Revenirea vizibila a cursului Bitcoin din ultimele luni a provocat reactii pozitive din partea comunitatii crypto. BTC a crescut de la aproximativ 5.500 dolari, la inceputul lunii mai, pana la un nivel de aproape 13.000 dolari la sfarsitul lunii iunie, pentru ca acum sa se tranzactioneze in jurul valorii de 11.700 dolari. Analistii crypto fac predictii bullish in ceea ce priveste cresterea pe termen scurt a cryptomonedei rege.

Nicholas Merten considera ca Bitcoin va atinge o valoare cuprinsa intre 15.000 si 20.000 de dolari in urmatoarele saptamani. Intr-un nou episod al emisiunii sale de pe YouTube, DataDash, acesta a declarat ca se simte bullish in mare parte datorita cresterii interesului oamenilor de rand in cryptomonede, Bitcoin fiind deja ca o acoperire impotriva instabilitatii economice globale.

Cred ca orice valoare din intervalul 9.000 – 12.000 USD va fi o reducere uriasa cateva saptamani in acest caz, cand vom incepe cu adevarat sa ridicam trendul si, eventual, sa mergem la 15.000, 18.000 sau 20.000 de dolari. […] Cred ca Bitcoin devine un subiect de discutie mult mai mainstream. Este subiectul despre care vorbeste toata lumea si este cea mai cunoscuta cryptomoneda si este cea mai veche cryptomoneda. Deci trebuie sa intelegem psihologia aici”, a spus acesta.

Daca problemele economice globale persista si Bitcoin continua sa creasca ca un activ necorelat, Merten spune ca institutiile financiare vor depune mai mult efort pentru a a aduce BTC in portofoliul clientilor lor. “Acest lucru ii determina pe oameni sa vorbeasca despre asta. Se bucura de interes din partea investitorilor institutionali”, considera Merten.

Si analistul Tone Vays spune ca este bullish in ceea ce priveste evolutia pe termen scurt, atata timp cat Bitcoin ramane peste 11.000 de dolari. Acesta, in ciuda abordarii bearish pe care a avut pe parcursul anului pana acum, crede ca, odata ce BTC a trecut de 11.000 de dolari, se astepta sa depaseasca rapid pragul de 12.000 de dolari. Analistii Josh Rager si Max Keizer exprima sentimente similare: “Atata timp cat pretul se mentine peste 11.000 de dolari, nu ma preocupa sa revizitam nivelul de 9.000 sau mai putin. Este mult mai riscant sa fii bearish in acest moment”, a spus Rager intr-o postare pe Twitter.

Tot in cursul acestei saptamani, Max Keizer, fondatorul Heisenberg Capital si fost trader Wall Street, a facut predictii pe termen scurt legate de pretul Bitcoin. Potrivit acestuia, BTC va atinge pragul de 15.000 de dolari pana la sfarsitul saptamanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *