Adoptarea Ethereum apare in mod neasteptat in Chile si Filipine

6 decembrie 2018 cryptomoneda, ethereum, reglementare, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Ethereum este cea de-a treia moneda virtuala dupa capitalizarea de piata si a fost utilizata pe scara larga in diferite parti ale lumii. Cea mai reusita implementare a acestei monede digitale este observata in tarile in curs de dezvoltare, cum ar fi Chile si Filipine, afirma co-fondatorul Joseph Lubin.

Cryptomonedele in Chile au avut anul acesta o evolutie interesanta, dupa ce mai mult de 5000 de vanzatori au acceptat-o ca metoda de plata. Operatiunile cu monede digitale au fost legalizate de instanta tarii in iulie 2018, permitandu-se astfel tranzactionarea acestora in mod liber.

Platforma de servicii de plata chiliana Flow a permis utilizatorilor sai sa plateasca bunuri si servicii, folosind Bitcoin, Ethereum si Stellar. Conversia se realizeaza apoi in pesos chilieni sau in euro.

In plus, aceasta miscare a imbunatatit utilizarea tehnologiei blockchain in diverse moduri in intreaga tara. Potrivit lui Lubin, Ethereum este alegerea potrivita pentru Chile, datorita capacitatii sale de a reduce inflatia in tara. Blockchain-ul pe care este construit Ethereum permite monitorizarea datelor, oferind in acelasi timp un nivel adecvat de securitate, trasabilitate, incredere si integritate a informatiilor.

Filipine a facut, de asemenea, o incercare norocoasa care vizeaza imbunatatirea sferei bancare din tara cu ajutorul blockchain-ului Ethereum. Ideea este de a adopta Ethereum in procesele bancare pentru populatia din zona rurala. Justo Ortiz, presedintele unei banci mari din Chile, crede ca industria fintech va contribui la includerea fiecarui cetatean in politicile financiare ale tarii.

Ethereum a avut aplicabilitate in numeroase proiecte elaborate de autoritatile filipineze. Unul dintre ele a fost legat de curatarea plajelor poluate ale tarii. Oamenii au primit o recompensa in monedele Ethereum pentru ajutorul lor. Proiectul a fost realizat in parteneriat cu Reteaua Consensys Impact si Bounties Network, motivand astfel locuitorii sa utilizeze crypto.

Joseph Lubin, co-fondator al Ethereum si CEO-ul companiei Consensys, cea mai mare firma de dezvoltare de software din lume, a declarat:

In Manila, participantii vor fi platiti in ETH pentru a petrece cateva ore curatand una dintre cele mai poluate plaje din lume. Bounties Network si Consensys Impact se dovedesc a fi un nou model, in care oamenii finanteaza cauzele direct, fara intermediari.

Ethereum nu a avut un curs foarte favorabil in ultimul trimestru al acestui an, mai ales datorita faptului ca Ripple (XRP) l-a inlocuit recent, ocupand locul al doilea si mutand ETH pe locul al treilea. Este o miscare buna, prin urmare, ca aceasta cryptomoneda face diferenta la nivel mondial, avand potentialul de a se bucura de o adoptare pe o scara mai larga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV