90 de banci centrale cauta raspunsuri pentru Evenimentul Blockchain Federal Reserve

9 iunie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bancile centrale importante din intreaga lume au organizat anul trecut grupuri de lucru proprii, dedicate explorarii tehnologiei blockchain si a monedelor digitale. Anul acesta, in timpul unui eveniment de trei zile de la Washington D.C., gazduit de Banca Mondiala, Fondul Monetar International si Rezerva Federala a Statelor Unite ale Americii. reprezentantii bancilor centrale din intreaga lume au oferit detalii despre activitatea in curs de desfasurare in cadrul institutiilor lor.

appliedblockchain_color-ID-48af0632-3263-4422-e4fd-e51f8906c47f

La adunarea organizata saptamana trecuta, liderii bancilor centrale au manifestat un interes larg pentru modul in care tehnologia ar putea avea un impact atat asupra bancilor pe care le reglementeaza, precum si pentru practicile lor proprii de reglementare.
Perianne Boring, care este presedintele si fondatorul al Camerei Digitale de Comert, cu sediul in D.C., si care a ajutat la organizarea portiunii de discutii privind blockchain a evenimentului , a declarat intr-un interviu ca aceste institutii nu au facut o mare parte din aceasta lucrare cunoscuta in mod public in trecut.
Aceasta a declarat:
Ceea ce am invatat este ca au existat o serie de banci centrale din intreaga lume care au moneda digitala si focus grupuri privind blockchain. Acestea nu sunt lucruri care au fost anuntate in mod necesar, dar au fost discutate in conversatii off – the-record.
Blockchain si FinTech au fost punctul central al discutiilor la al 16-lea eveniment anual de trei zile de conferinte privind provocarile politice pentru sectorul financiar, care a inceput la 1 iunie, la sediul Rezervei Federale din DC. Nouazeci din bancile centrale din intreaga lume au participat, potrivit organizatorilor. Rezerva Federala a refuzat sa comenteze.

DigitalChamber-2
Blockchain pitches

Pe parcursul evenimentului, CEO-ul Chain, Adam Ludwin a dat o adresa de keynote despre blockchain, urmat de o discutie de grup organizata de Boring, fondatorul Bloq, Jeff Garzik , vice – presedintele Nasdaq, Fredrik Voss si Tom Jessop, managing director in cadrul companiei Goldman Sachs.

Au avut loc si conversatii private, pe tot parcursul evenimentului, care Boring spune ca au evidentiat gradul de implicare din partea oficialilor bancii centrale, care a inceput sa devina evident. Reprezentantii bancii centrale au prezentat o gama larga de întrebari, care a demonstrat o intelegere „perspicace” si „ implicata” asupra tehnologiei.

Potrivit lui Boring, un numar de „intrebari de nivel superior” au venit din partea liderilor bancilor centrale de pe pietele emergente, care provin din institutii , atat din Africa, cat si din America de Sud, care au exprimat interesul de modul in care blockchain si valutele digitale ar putea ajuta sa concureze la nivel global.

In special, bancile centrale cu sediul in Asia, si-au exprimat ingrijorarea cu privire la relatarile facute privind adevarata identitate a lui Satoshi Nakamoto, creatorul pseudonim al monedei Bitcoin.

A fost foarte dificil pentru ei sa-si acorde votul de incredere privind sistemul, in cazul in care nu stiu cine a fost inventatorul„, a spus Boring.

Co – fondatorul Bloq Matthew Roszak, a declarat intr-un interviu ca multi dintre participanți pareau interesati de modul in care s-ar putea facilita introducerea tehnologiei, in scopul de a imbunatati modul in care functioneaza institutiile lor.

blockchain banks

Bancile centrale isi prezinta interesul tot mai accentuat

 Evenimentul de saptamana trecuta a reprezentat o noutate:  a fost prima data cand un grup de oficiali ai bancilor centrale s-au adunat pentru a explora tehnologia blockchain.

Dar, pe parcursul ultimelor luni , mai multe banci centrale au luat o pozitie publica cu privire la utilizarea potentiala a registrelor distribuite si a monedelor digitale.

In declaratiile recente, un oficial al bancii centrale din Rusiei a declarat ca o moneda digitala sponsorizat de stat a fost ” inca pe ordinea de zi” si daca va fi adoptata, tehnologia ar putea oferi o serie de beneficii.

Un oficial a Bancii Japoniei a declarat luna trecuta ca bancile centrale din intreaga lume trebuie sa acorde o atentie deosebita pentru blockchain. Atat Banca Centrala a Frantei, cat si Banca Centrala a Olandei au facut publice eforturile privind moneda digitala si spatiile de blockchain, de asemenea.

In luna februarie, Consiliul pentru Stabilitate Financiara – o organizatie internatională formata din autoritatile de reglementare a finantelor si oficialii bancilor centrale ale economiilor majore ale lumii – a inceput sa caute solutii in tehnologie ca un grup unitar, semnaland faptul ca interesul acordat transcende interesul nivelul bancilor centrale individuale.

Fsb-logo.svg_-630x174

Boring a spus ca si Camera de Comert Digital a observat un interes sporit din partea mai multor banci centrale si se asteapta sa colaboreze indeaproape cu acele institutii cu privire la consultari suplimentare.

O parte dintre noi au primit cereri de a face informari privind diverse banci centrale”, a spus aceasta. „Există cateva diferite banci centrale care ne-au cerut sa vina si sa elaboreze ideile in sesiuni private, tip unu-la -unu.

sursa: http://www.coindesk.com/

http://www.businessinsider.com/bank-of-england-mark-carneys-mansion-house-fintech-blockchain-2016-5?r=UK&IR=T

https://www.rbi.org.in/Scripts/BS_SpeechesView.aspx?Id=989

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *