6 tipuri de afaceri permise de Bitcoin pentru prima dată

3 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Bitcoin nu este doar o nouă formă de plată, iar aceasta nu este pur și simplu un magazin de valută. Este, poate cel mai important, un registru public, iar aceasta este partea cunoscută a Bitcoin sub numele de lanțul de bloc, care mulți susțin că deține adevăratul potențial inovativ al tehnologiei.

În esență, Bitcoin este o nouă tehnologie fundamentală construită prin intermediul internetului, folosind atât puterea de criptografie, precum și aspecte legate de formele mai vechi, mai puțin perturbatoare ale monedei virtuală.

Deoarece Bitcoin oferă o cu totul nouă infrastructură, aceasta înseamnă că va fi un număr de întreprinderi construite atât în jurul acestei infrastructuri cât și deasupra ei. Inteprinderile construite în jurul acesteia, cu care ați putea fi mai familiarizați în ziua de azi, companiile precum furnizorii și procesatorii de portofel vor stoca Bitcoin și vă vor permite să-l folosiți ca metodă de plată.

Cu toate acestea, există o altă parte a industriei, cea care este doar in stadii incipiente, care încearcă să construiască noi proiecte, folosind lanțul de bloc, permițând astfel antreprenorilor de a urmări idei care nu existau deloc acum cinci ani în urmă.

Aici sunt șase exemple de noi modele de afaceri pe care tehnologia lanț bloc le-ar putea permite.

1. Evidența documentelor

shutterstock_159191837-630x420

Registrul Bitcoin are capacitatea de a activa pe încrederea de evidență pe internet în timpul creșterii transparenței în ansamblu. Nu a fost o modalitate foarte bună de a oferi o bază de date publică de informații înaintea acestui tip de registru criptografic.

Unele proiecte interesante au apărut urmărind  înregistrarea informațiilor de interes public cu tehnologii de lanț bloc. Un exemplu este Monegraph, condus de un profesor universitar de la o universitate din New York (NYU), care a folosit-o pentru a înregistra dreptul de proprietate a artei digitală pe lanțul de bloc namecoin.

Lanțul de bloc ar putea fi utilizat în viitor pentru a ajuta companiile să automatizeze evidența și facilitarea tranzacțiilor comerciale generale, nu numai cele efectuate în Bitcoin.

2. Distribuția activelor

2

Capitalizarea de piață Bitcoin este de peste 5 miliarde $, chiar acum. Și în timp ce ar putea fi un strigăt departe de vârf, valoarea puternică a rețelei sale, la rândul său, dă crezare la valoarea Bitcoin ca un nou tip de clasă de active.

Acest lucru înseamnă pur și simplu că oamenii încep să vadă cryptocurrencies ca un activ care poate fi folosit pentru a acoperi valoarea tuturor lucrurilor care merită.

Aceste proiecte se pot confrunta în curând cu propriile lor probleme de reglementare, după cum reiese din zvonurile recente cu privire la potențialul de astfel de active să fie considerate ca valori mobiliare, dar există unele idei tehnice interesante, care încearcă să facă distribuția criptografică acrivă o afacere viabilă.

Distribuirea activelor criptografice poate permite companiilor de a strânge bani într-o manieră sigură și eficientă fără a se baza pe bancherii care percep taxe masive.

3. Tehnologia portofelului

2

Portofele care permit utilizatorilor să stocheze Bitcoin există încă de la primul client software pentru cryptocurrency create. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că acest sector este fără inovație, precum tehnologiile mai avansate de portofel care sunt acum construite de companii din spațiu.

Probabil cel mai important tech în curs de dezvoltare pentru portofele ziua de azi este multi-semnătură. Este un tip de securitate cu cheie privată care protejează soldurile portofelului prin utilizarea mai multor chei pentru a debloca fonduri – de aici numele de „multi-semnătură”.

BitGo este o companie axată pe tehnologiile de portofel și este în procesul de a construi o tehnologie avansată multisig care pot fi folosită în organizațiile mari.

În mod similar, companii precum Hive, continuă să împingă în față ceea ce poate face un portofel, oferind lucruri cum ar fi aplicații de terți,  de securitate ierarhică BIPS32 (HD)  și un portofel web HTML5, care este același produs exact pe toate dispozitivele utilizatorilor.

În viitor, tehnologiile de portofel vor permite o mai mare flexibilitate în modul în care banii sunt manipulați; crearea de noi instrumente financiare și produse escrow care să se poată executa pe cont propriu într-o manieră trustless.

4. Contracte inteligente

2

Conceptul de contracte inteligente a fost conceput în primul rând de cercetătorul Nick Szabo în anii 1990. Ideea este de a pune în aplicare acordurile programabile, auto-executare fără a fi nevoie de o terță parte.

Adevărata aplicarea a contactelor inteligente încă nu a fost realizată în totalitate, dar apariția Bitcoin este generatoare de impuls pentru acest tip de acord digital între părți.

Contractele inteligente au potențialul de a înlocui contractele de hârtie arhaice în viitor, și de a oferi acorduri dinamice care se leagă în sisteme de tehnologie. De exemplu, un contract inteligent ar putea fi programat pentru a lansa un subset specific de cod la o anumită dată și oră.

5. Mineritul

3

 

Mineritul Bitcoin, procesul prin care computerele confirmă tranzacții pe rețea, de asemenea, se transformă în afacere mare, și cum mineritul crește mai puternic, instrumentele avansate sunt necesare pentru a gestiona aceste sisteme.

PeerNova este un bun exemplu al acestor eforturi de consolidare în curs de desfășurare. Compania este rezultatul unei fuziuni între dezvoltatorul minier de hardware HighBitcoin și compania Cloudhashing. Combinate, ele sunt soluții miniere avansate.

 

6. Suportul Bitcoin

4

 

Aceste cinci modele de afaceri noi-nouțe au apărut de la economia cryptocurrency încă în curs de formare și  în curs de dezvoltare rapid. Afacerile depind de antreprenorii inteligenți care văd un potențial neexploatat în astfel de inovații tehnice atotcuprinzătoare.

Există, de asemenea, unele asociații care tratează inteligent conceptele existente și folosesc modelul cryptocurrency.

Furnizorii de Microtransaction, servicii de recrutare Bitcoin și organizații de caritate care acceptă numai cryptocurrencies  joacă un rol în promovarea și extinderea comunității. Ele nu sunt modele de afaceri, cum ar fi cele nou-nouțe enumerate mai sus , dar ele sprijină industria cu produse și servicii necesare

În fiecare zi, mai multe idei de afaceri se formează în jurul cryptocurrencies. Cu cât există, cu atât comunitatea se va dezvolta pentru a ajuta conducerea industriei înainte. Este ușor să ne imaginăm că vor exista o mulțime de întreprinderi de suport care se vor dezvolta în jurul Bitcoin, la fel ca în orice altă industrie.

Întrebarea este: Ce alte idei de afaceri mari vor fi formulate în viitorul apropiat cu această tehnologie în curs de dezvoltare continuă?
 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV