5 lucruri pe care trebuie să le știți despre concurenții Bitcoin

28 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Majoritatea oamenilor au auzit de Bitcoin, cea mai mare și cea mai de succes „crypto monedă.” Dar există zeci de alte sisteme de plată online, cunoscute sub numele de „altcoins”, care au apărut pentru a concura cu Bitcoin. Aici sunt câteva date despre ele.

Există sute de altcoins

dogecoin

O listă numără în jur de 344 de altcoins. Desigur, unele dintre acestea sunt extrem de marginale. Dar există 155 de altcoins tranzacționate în mod activ, cu o valoare de piață de cel puțin 10.000 de dolari, iar 34 dintre ele sunt în valoare de mai mult de un milion de dolari.

Una dintre toate monedele altcoins, Dogecoin, a reușit să reducă dezordinea prin adoptarea unui meme prostuț de peinternet ca mascotă de vânzare. Acesta a ajutat ca valoarea Dogecoin să crească foarte mult la sfârșitul anului 2013 și începutul anului 2014. Acum este a cincea cea mai mare monedă altcoin, cu o valoare de piață de 24 milioane dolari.

Cele mai multe altcoins sunt mici

altcoin_share (1)

 

Dacă adăugați la valoarea tuturor monedelor Bitcoin, totalul o să ajungă la aproximativ 7.6 miliarde de dolari. Asta e mai mult de 10 de ori valoarea tuturor celorlalte crypto monede adăugate împreună.

Cel mai mare concurent Bitcoin este una dintre primele altcoins venite pe scenă: Litecoin. Monedele Litecoin sunt în valoare de aproximativ 274 milioane dolari. Următoarea monedă mare, NXT, este în valoare de doar 60 milioane dolari.

Cele mai multe altcoins pierd valoarea față de Bitcoin

altcoin_share (1)

 

De la începutul anului, valoarea de un Bitcoin a scăzut cu circa 25 la sută. Dar cei mai importanți competitori Bitcoin au avut un an mult mai rău. Cel mai mare concurent Bitcoin, Litecoin, a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa din ianuarie. Un alt concurent mare, Peercoin a scăzut cu 80 la sută. La fel și Dogecoin.

Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi ciclic. Litecoin și-a pierdut valoarea pentru mult timp în 2013 doar pentru a avea vârf de valoare în decembrie. Același lucru s-ar putea întâmpla din nou.

Noi altcoins continuă să își facă apariția

darkcoin

 

În ultimele luni altcoins mature au pierdut valoare mai repede decât Bitcoin. Cu toate acestea, o dată la câteva luni, un nou altcoin capturează imaginația publicului și sare în top 10. Cel mai recent exemplu este Darkcoin, o crypto monedă concentrată de confidențialitate, care a fost anunțată oficial în luna ianuarie. Valoarea sa de piață a crescut foarte mult mai de la 1.50 dolari la 11.75 dolari. Astăzi, valoarea tuturor Darkcoins în circulație este de aproximativ 45 milioane de dolari.

Piața încă își imaginează viitorul crypto monedelor

10867282386_2f76ccd852_o

 

De ce tot vedem că crypto monedele apar, explodează în valoare, iar apoi scad în mod constant? Există o tonă de incertitudine cu privire la viitorul crypto monedelor. Bitcoin a dominat piața încă de la începuturile sale în urmă cu cinci ani și cel mai probabil va continua să facă acest lucru. Dar este posibil ca oamenii să găsească un defect tehnic în Bitcoin, care va duce la prăbușirea sa sau cineva ar putea inventa un concurent care are caracteristici importante de care Bitcoin nu dispune.

Cele mai noi altcoins încerca să ofere avantaje tehnice peste Bitcoin. Darkcoin este axat pe viața privată. Litecoin este axat pe vremuri de tranzacții mai rapide și mai multe reguli democratice pentru procesarea tranzacțiilor, un proces cunoscut sub numele de minerit. NXT este conceput pentru a avea un sistem mai eficient de minerit, energie, care este, de asemenea, rezistent la atacuri. Dogecoin subliniază o comunitate prietenoasă și entuziasmată.

Vor oferi oricare dintre aceste inovații un avantaj decisiv asupra Bitcoin? Nu e foarte probabil – popularitatea Bitcoin îi conferă un avantaj imens. Dar în cazul în care un concurent Bitcoin nu detronează Bitcoin, oricine deține o cotă va deveni bogat. Deci, de fiecare dată când o ceypto monedă nouă și promițătoare își face apariția, un anumit număr de oameni fac pariuri speculative pe ea, în speranța că va fi peste Bitcoin. Până în prezent, nici una dintre ele n-au reușit să fie peste Bitcoin, dar oamenii spera.

 

 

Sursa: vox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *