10 monede Bitcoin fizice: cele Bune, cele Rele și cele Urâte – II

18 septembrie 2014 Uncategorized

Articol scris de Wu Mihu

6. Moneda Ravenbit Satoshi

6

Ravenbit oferp moneda Satoshi și kit-ul are un preț de 25 de dolari. Kit-ul include o monedă, două holograme de securitate, o pungă, suport display și câteva alte bunătăți.

Moneda Satoshi este compusă din 85% cupru, are un diametru de 39mm și grosimea de 3 mm. Partea frontală are o schiță de persoane completată în cod binar, care se transformă în „Satoshi Nakamoto”. Fiecare monedă este numerotată individual.

7.  CoinedBits

7
Rămâne pe partea mai modestă, monedele CoinedBits sunt la prețul de 14.99 dolari pentru consumatorii din America de Nord sau 19.99 dolari pentru comenzi de peste mări.

Precum monedele Antana, CoinedBits sunt elemente de noutate, cu nicio valoare Bitcoin și nu sunt portofele fizice. Monedele sunt 38mm în diametru, grosime de 3 mm și cântăresc o uncie. Materialul este din alamă pură cu 18 carate placare cu aur.

8. Monedele Lealana

8

Lealana oferă o gamă largă de monede nefinanțate cu prețuri care variază de la 0.042 la 0.325 BTC pentru pilot placat cu aur de argint Lealana. Un set format din un argint cu patru monede Bitcoin este disponibil la prețul de 0.891 BTC.

Compania oferă, de asemenea, mai multe modele litecoin.

9. Monede care nu sa materializat niciodată

9

Au existat o serie de proiecte Bitcoin fizice care nu s-au ridicat la nimic. Cele mai multe sunt fie desfințate, fie întârziate. Deși nu s-au ridicat de la sol, unele au avut anumite caracteristici care le fac să iasă în evidență din mulțime.

Un bitcoiner chinez a bătut un lot mic de monede fizice, iar imaginile au fost postate pe blog-ul 8btc.com la începutul acestei veri. Moneda are o greutate de o uncie de iarnă (mai degrabă decât o uncie troy) și este realizată din aur de 24 carate. Moneda de 1 BTC aparent trebuia să fie expediată spre pre-finanțare. Statutul actual al proiectului nu este clar.

Alderney, una dintre insulele britanice Channel, consideră lansarea unei monede fizice proprie. Planurile pentru moneda fizică au fost anunțate la sfârșitul anului trecut, dar par sa fie abandonate pentru moment.

10. Monedele DIY

10

Există o altă cale de a pune mâna pe monele Bitcoin fizice – și anume să-ți faci propria monedă. Noi nu sugerăm să configurezi o turnătorie și un monetar în garaj; o imprimantă 3D este de ajuns.

Există o serie de imprimare 3D care se pot proiecta, iar acestea sunt la distanță de doar o căutare Google, de obicei, pe piețe de imprimare 3D, cum ar fi Shapeways.

Problema cu această abordare este că cele mai multe modele sunt relativ scumpe, chiar înainte de a include costul efectiv pentru tipărirea acestora. Deși este relativ ieftin de a face câteva printuri de plastic de pe imprimantele semi-profesionale fuzionate cu filament, făcând o monedă proprie de metal pe o imprimantă cu laser de sinterizare scump, tinde să coste foarte mult.

În orice caz, imprimarea 3D este o modalitate alternativă de producere a monedelor fizice unice de optimizare a desenelor existente sau în curs de dezvoltare proprie.

Un exemplu de un design accesibil, care se bazează pe plastic nylon cu un finisaj mat este Bitcoin Address Keeper de Ayame Deude. Modelul 3D costă € 8,50 și, dacă aveți acces la o imprimantă, costul real de a imprima o singură monedă trebuie să fie scăzut.

Serviciile de realizare de imprimare 3D sunt o altă opțiune, dar în multe cazuri, costul de transport maritim pentru o singură monedă ar fi mai mare decât costul de imprimare.

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *