Va deveni Bitcoin moneda de baza a statului islamic?

23 septembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Statul Islamic a folosit Bitcoin pentru strângerea de fonduri, afirmă Deutsch Welle, un post german de televiziune prin satelit. Potrivit raportului, un cont în Bitcoin din Statul Islamic a primit în jur de 23 de milioane $ în ultima lună. În momentul de față, Statul Islamic construiește instituții și servicii, inclusiv școli, spitale de stat, iar acum o trezorerie.

Bitcoin și „Dinarul de aur”

În plus față de utilizarea Bitcoin, statul islamic a bătut și a lansat propria monedă numită „dinarul de aur.” Cele două monede vor servi probabil unor scopuri distincte. Bitcoin servește strângerii de fonduri, în timp ce dinarul de aur va fi folosit mai mult achiziționării de mărfuri.

„Sadaqa (companie pentru donații private) constituie una dintre principalele surse de venituri pentru Statul Islamic și susținătorii săi din întreaga lume au folosit ar fi monede digitale, cum ar fi Bitcoin pentru a transfera bani rapid în conturile deținute de militanți.

Raportul Deutsch Welle arată că Ali Amin, un adolescent în vârstă de 17 ani din Virginia, arestat în iunie pentru susținerea Statului Islamic, i-a învățat pe militanți modalități de utilizare a Bitcoin, în special cum să trimită sau să primească bani instant rămânând în anonimat.

Un videoclip de la începutul lunii septembrie, intitulat „Întoarcerea la Dinarul de aur” oferă o istorie financiară a valutei islamice.

Potrivit acestui material, Statul Islamic a restabilit „dinarul de aur ca modalitate de plată pentru bunuri și servicii.”

„O hartă a lumii este reprezentată pe reversul monedei, care reprezintă profeția despre teritoriul pe care îl va ocupa Statul Islamic, acesta incluzând Constantinopol, Roma și America”.

Filmul prezintă de asemenea militanții distribuind oamenilor moneda în cauză, în ceea ce pare a fi capitala de facto a Siriei, Raqqa.

sursa:cryptocoinsnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV