Cursele Uber NU mai pot fi platite cu Bitcoin!

24 septembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Sorin Tomsa

Later edit: Minunea nu a tinut mult, Uber a decis suspendarea contului companiei BitcoinBuilder care permitea utilizatorilor plata cu Bitcoin. Motivele oficiale nu au fost dezvaluite, lasand deschisa usa speculatiilor – de la opinii potrivit carora sistemul implementat de BitcoinBuilder reprezenta o modalitate de evitare a politicilor Uber privind crearea unui cont de firma (lucru care presupune ca doar angajatii firmei respective sa poata beneficia de acest cont, nu si clientii sai) si pana la aprecieri potrivit carora solicitarea de a detine in portofelul BitcoinBuilder un echivalent de minim 10 USD ar transforma aplicatia de transport intr-un serviciu preplatit.

Pana la acest moment nu sunt publice pozitiile oficiale ale celor doua companii implicate.

Articol initial [21.09.2015]: Cursele Uber pot fi acum platite cu Bitcoin oriunde Uber este prezent. Sistemul de plata cu moneda virtuala a devenit functional prin intermediul platformei de schimb americane Bitcoin Builder. Aceasta si-a creat un cont de companie pe reteaua Uber, care ii permite sa figureze ca mijloc de plata vizibil in aplicatia mobila Uber.

Utilizatorii Uber care doresc sa plateasca folosind Bitcoin trebuie sa-si creeze un portofel pe platforma Bitcoin Builder, care va fi asociat, la randul sau, cu contul companiei in reteaua de transport. Odata activat acest portofel, calatorii Uber vor gasi optiunea „Bitcoin Builder” la sectiunea „Modalitati de plata” din cadrul aplicatiei mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *