Utilizatorii Bitcoin din Italia ajuta victimele cutremurului

5 septembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Campania din Italia urmareste sa restabileasca conexiunea la Internet in regiunile afectate de cutremurul dezastruos din 24 august. Obiectivul secundar este acela de a oferi ocazia localnicilor de a utiliza criptomonede, cum ar fi Bitcoin.

italia bitcoin

Grupul din Italia al utilizatorilor de Bitcoin, Anonim Group pentru ajutor in caz de cutremur (IBAGEA) considera ca prin relansarea comunicatiilor electronice, acesta va ajuta orasele devastate si satele in a reveni la o viata normala.

Pentru a face acest lucru posibil s-a decis sa organizeze o colectie de fonduri internationale in Bitcoin, moneda digitala care are capacitatea de a face donatii aproape anonime si datorita multor dintre caracteristicile sale, Bitcoin poate fi o forma rapida si transparenta a interventiei. Astfel fondurile depozitate pot fi verificate in mod public, in orice moment, fara intermediari sau costuri (birou de schimb valutar, banci etc.)” au declarat activistii intr-un comunicat de presa.

Ajutor Bitcoin in Italia

Compania Scottish Berkshter LP este dornica sa ajute persoanele aflate in dificultate acum in Italia. Acesta organizatie va desfasura campania de crowdfunding prin intermediul site-ul sau, furnizand informatii cu privire la situatia de pe teren si progresele inregistrate privind strangerea de fonduri.

Fondurile din criptomonede vor fi stocate pe un hardware portofel electronic Trezor si apoi puse la dispozitie pentru proiecte si implementarea infrastructurilor tehnologice pe site-ul grupul de bitcoiners din Italia, de la instalarea de antene radio si Wi-Fi, pentru a restabili imediat conexiunea la internet in zonele afectate„, spune  un reprezentant al grupului.
In afara actiunile deja demarate, activistii vor oferi cursuri gratuite Bitcoin pentru oricine care vrea sa afle mai multe despre Bitcoin. Ei sunt siguri ca astfel de cunostinte ar putea ajuta oamenii, in lipsa unui acces adecvat la serviciile bancare.

sursa:  http://www.coinfox.info/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV