Utilizatorii Bitcoin acum pot plati facturile de energie electrica cu Bitcoin in Japonia

27 septembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Utilizatorii Bitcoin din Japonia pot plati acum facturile electrice cu ajutorul criptomonedei lor preferate si pot economisi bani. Acceptarea in masa a Bitcoin este in crestere cu timpul si in Japonia, in cazul in care  are statut de moneda oficiala, Bitcoin a facut doar un alt salt mare.

ResuPress Inc, compania care opereaza Coincheck, un serviciu de plata Bitcoin, a incheiat un parteneriat cu Mitsuwa Industry Co Ltd, pentru a permite utilizatorilor japonezi sa plateasca facturile de utilitati cu Bitcoin. Coincheck Denki (serviciul legat de plata facturilor electrice) se va lansa in noiembrie 2016 si va permite utilizatorilor a plati facturile electrice cu ajutorul Bitcoin.

three-chinese-bitcoin-miners-caught-stealing-public-electricity-506143-2

Utilizatorii Bitcoin pot economisi intre 4 si 6% pe factura electrica

Coincheck Denki are doua planuri oferite pentru clienti: un plan este pentru utilizatorii basic, iar celalalt pentru utilizatorii experimentati ce utilizeaza cantitati mari de energie electrica.

Kagayaki Kawabata, Lead Business Development al Coincheck, vorbeste despre modul in care intentioneaza sa clasifice utilizatorii:
Utilizatorii basic sunt oameni care nu sunt inca familiarizati cu Bitcoin. Cu planul de utilizator basic, un client va plati facturile cu metodele traditionale de plata, dar vor castiga Bitcoins de fiecare data cand fac o plata. Utilizatorii ce sunt utilizatori care cunosc deja tehnologia Bitcoins si stiu sa utilizeze Bitcoin ca plata ocazionala deja. Cu planul de utilizator experimentat, oamenii pot plăti facturile cu Bitcoin si astfel vor salva intre 4% ~ 6%„.

Serviciul pentru a plati facturile electrice va rula in faze

Furnizorul Coincheck Denki, Sisteme E-net, a incheiat un parteneriat cu Marubeni Corporation, care are centrale electrice in 17 locatii japoneze si un fond de operare pentru intreprinderi electrice in mai mult de 22 tari.

In Japonia, serviciul Coincheck Denki va fi disponibil, conform declaritiilor lui Kagayaki Kawabata, numai in regiunile Kanto, Kansai si Chibu. Este notabil faptul ca Kanto si Kansai sunt cele mai importante centre ale populatiei din Japonia si includ orase cheie, cum ar fi Tokyo si Osaka.

Baza cu utilizatorii potentiali se poate extinde

Una dintre problemele-cheie de interes este cine va folosi acest serviciu si de ce? In Japonia exista o cultura de consum mare de numerar si de multe ori oamenii aleg sa platească facturile la magazinele de cartier, mai degraba decat a face acest lucru on-line sau prin alte mijloace.
Cu toate acestea Kagayaki Kawabata are incredere ca exista un potential pentru ca baza de utilizatori sa creasca.

El noteaza:
Suntem in faza de planificare pentru a atinge 10.000 de utilizatori in primul an. Avand in vedere ca sunt mai mult de 35.000 de utilizatori doar in cadrul Coincheck, noi credem ca acest numar este realizabil. De asemenea, a existat o cerere venita din Japonia, care doresc sa isi platească facturile de utilitati cu Bitcoin.

pay-bills

Mai multe utilitati vor accepta Bitcoin in Japonia

In timp ce acum se implementeaza strategii pentru ca utilizatorii de energie electrica sa plateasca factura cu Bitcoin in Japonia, exista speranta ca, in viitor, utilizatorii Bitcoin vor fi, de asemenea, in masura sa plateasca gaze, apa si facturile de telefonie mobila folosind criptomonede. Aceasta este o veste mare deoarece se demonstreaza intr-o maniera oficiala ca Bitcoin este la fel de bun, daca nu mai bun, decat utilizarea numerarului conventional si, de asemenea, ca in cazul in care companiile de masa doresc, acestea pot oferi oamenilor posibilitatea de a utiliza o metoda de plata la alegerea lor.
Sa speram ca, foarte curand, toti utilizatorii monedei digitale vor fi capabili de a plati facturile de utilitati cu Bitcoin in tara in care locuiesc, de asemenea.

sursa:https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *