India ar putea depasi China in materie de Bitcoin Trading

26 septembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

India ar putea depasi China nu doar in indicele de natalitate sporit. Mai multe tipuri de noi evolutii sunt orientate spre India, aceasta tara ca fiind urmatorul punct de interes pentru moneda digitala cheie Bitcoin. Aceste noi tendinte se construiesc pe oportunitatile neexploatate disponibile pentru miliarde de oameni din tara asiatica.

india-bitcoin-logo-v0-2
Supratensiune in utilizarea Internetului

India a depasit Statele Unite si a devenit a doua cea mai mare piata de Internet din lume, cu 333 de milioane de utilizatori, fiind urmatoarea tara dupa China, care are un numar de 721 milioane de utilizatori.

Chiar daca acest lucru reprezinta o evolutie pozitiva, noul raport realizat de catre Comisia BroadBand a ONU pentru dezvoltare durabila, confirma de asemenea, ca sase natiuni – inclusiv China si India – reprezinta impreuna 55% din populatia totala la nivel mondial off-line, din cauza dimensiunii mare ale populatiilor lor.

Cu alte cuvinte, exista inca mai multi oameni care nu sunt inca conectati la internet in tari ca India, iar ONU isi propune a depasi aceasta situatie. Ce ar putea deveni piata indiana in curand este usor reflectata in implicarea Chinei in tranzactionarea de Bitcoin, in special atunci cand exista o scadere brusca a valorii yuanului.

Bitcoin este deja mare in India si promite a depasi China in tranzactionare

Kumar Gaurav, CEO al companiei blockchain de remitente Cashaa, spune ca India este cu siguranta una dintre pietele emergente pentru Bitcoin si criptomonede asociate. Motivele sunt evidente; cum ar fi cu o populatie mai tanara, o crestere a utilizarii de smartphone-uri si internet, iar piata de masa face din India o piata foarte atractiva, atat pentru investitori, cat si pentru antreprenori. Acesta declara:

India are, de asemenea, cea mai mare populatie de ingineri care ne ofera o piata uriasa, care poate adopta produse tehnice intr-un ritm mai rapid. Bitcoin este un astfel de produs. Iar eu, de asemenea, vad ca exista cateva provocari in India, cum ar fi un sistem bancar central deja bine dezvoltat, care este mai ieftin si automatizat. Pentru a face loc pentru criptomonede in India, pentru a depasi o mentalitate a monedelor fiat, antreprenorii trebuie sa vanda produse bazate pe avantajele criptomonedelor, mai degraba decat criptomonede in sine.

shutterstock_188950382

Campionul en-titre de remitente la nivel mondial

Cresterea utilizarii internetului se va reflecta in curand in structurile de remitente disponibile pentru indieni, atat in interiorul, cat si in afara tarii. Conform cifrelor lansate in acest an, India a fost cel mai mare beneficiar de remitente din lume in 2015, in ciuda confruntarii cu o scadere de 1 miliard $ din anul precedent, spune Banca Mondiala. Si totusi India a reusit in a depasi aceasta piedica aparenta.

In ciuda scaderii, care este o urmare a unei contractii globale a remitentelor cu 1,7 % pana la 581.6 miliarde $ in 2015, de la 592 miliarde $ in 2014, Banca Mondiala a declarat India a atras aproximativ 69 miliarde $ in remitente anul trecut, fiind urmata de China, cu 64 de miliarde $, Filipine (28 de miliarde $), Mexic (25 miliarde $) si Nigeria (21 miliarde $).

Disparitate intre remitentele din India si China

In ciuda dimensiunilor mai mari, tot mai multi utilizatori de Internet, tot mai multe venituri vin din India si par a depasi China, pe scala de remitente. Motive statistice, istorice si culturale, dar mai ales economice, spune Dilip Ratha, seful proiectului de migratie al Bancii Mondiale, numit Parteneriatul de Cunostinte privind Migratia si Dezvoltarea.

Cu toate ca India si China, impreuna primesc mai multe remitente decat urmatoarele cinci tari adunate, si ambele au armate uriase de muncitori de peste mari, indieni transfera in mod constant mai multi bani acasa. Motivul este ca rudele lor au nevoie de acesti bani, spre deosebire de familiile chineze, care nu au nevoie neaparat de remitere de bani pentru a supravietui, conform observatiilor facute de dl Ratha pentru Wall Street Journal.

Mai degraba, ele sunt mai susceptibile de a trimite bani acasa decat pentru a investi intr-o afacere. Acest lucru conduce la un alt motiv: „decaderea de remitente” – suma de bani pe care un lucrator migrant o trimite acasa tinde sa se micsoreze cu atat mai mult cu cat el sau ea este departe si legaturile cu tara de origine se slabesc.

Ratha spune ca acest lucru tinde sa afecteze chinezii aflati in strainatate, dar nu si pe indieni. Acestia par sa mentina legaturi mai stranse cu patria lor pentru mai mult timp. Indienii au de asemenea o varietate de angajati de peste mari. Acestia constituie cel mai bogat grup de migranti in cea mai bogata tara din lume – Statele Unite.India este totusi inca o tară foarte saraca, deci este o mare nevoie sa fie remitente trimise acasa, spune Ratha.

Aceasta diferenta mare intre aceste doua seturi de tipologii umane va juca in curand un rol important; utilizarea Bitcoin devine tot mai acceptata pe o scara mai larga in India.

bitcoin-newsbtc-india

sursa: http://www.broadbandcommission.org/Pages/default.aspx

http://blogs.wsj.com/indiarealtime/2014/04/25/why-does-india-beat-china-in-the-remittance-game/

http://timesofindia.indiatimes.com/business/india-business/Payments-banks-to-reduce-rural-remittance-costs/articleshow/49512996.cms

One comment

 1. Ionel spune:

  Salut,
  Dragilor, bitcoin este si a fost pionierul in cryptovaluta. Dar viata lui va fi scurta sau monotoma.
  Alte monede cryptate sunt pe piata si de viitor.
  Incercati si alte monede.
  Cei mari si puternici se topesc daca nu se adapteaza rapid la piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *