Un grup de lucru din Cancun promoveaza utilizarea Bitcoin in Mexic

23 decembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Un grup de lucru din Cancun, Mexic, a initiat o miscare de promovare a monedei digitale, Bitcoin. In prezent, nu poti utiliza Bitcoin in Mexic la fel de mult ca in alte state ale lumii. Cu toate acestea, grupul din Cancun numit Bitcunner este in plin proces de lucru pentru a schimba lucrurile, prin promovarea utilizarii Bitcoin si a altor criptomonede in Mexic.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy9iztdlmdk2nwy5mjmwm2i1zgzhmjg4ngqzztrkodm0zi5qcgc

Grupul este format din experti IT, consultanti si dezvoltatori de software, care se folosesc de abilitatile lor de a face Bitcoin accesibil in Mexic. Conceptul modelat dupa cel al Linux User Group, are ca prioritate de a ajunge la toti mexicanii informatii legate de Bitcoin; respectiv zona de educatie si asistenta pentru utilizatori.

Alejandro Colorado, membru fondator al Bitcunner, declara:

Dorim sa cream o bază de cunostinte plina de satisfactii, care va inlesni utilizarea Bitcoin si altor criptomonede, in modul online si offline.

In 2014, Banca Centrala a Mexicului a descurajat populatia privind utilizarea de Bitcoin si a altor criptomonede, prin emiterea unui avertisment care a descris valute virtuale ca fiind „riscante” si „nesigure„. Astfel, grupurile de acest tip create in Cancun sunt, prin urmare, utile si imperative in Mexic.

Grupul de lucru administreaza pagini de pe retele sociale din zona mass-media, grupurile de discutii si forumurile. Potrivit lui Alejandro: „Noi facem, de asemenea, meetups offline, interviuri mass-media traditionale si conferinte in diferite universitati.

mjxklu2quv6aw8ydammtjfkzonwvfxctzilugbnq_bitcoins-mexico

Reputatie negativa

Privind moneda Bitcoin in Mexic, acesta spune:

Din pacate, mass-media traditionale au promovat doar aspectele negative ale Bitcoin. Vrem sa educam oamenii cu privire la ceea ce este de fapt Bitcoin si vrem sa creem ideea de comunitate; este astfel mai usor de a oferi un mediu mai deschis. Avand reputatia de a fi o comunitate tehnologica de mare amploare, ii face pe oameni mai confortabil cu mesajul nostru. Suntem, de asemenea, in plin proces de coaching a altor comunitati din intreaga natiune pentru a forma grupurile lor proprii.

Factorul Trump

In acest moment, preocuparea principala a grupului din Cancun este de a schimba mentalitatea spre acceptare a criptomonedelor, ca fiind un mijloc de plata pentru bunuri si servicii. In acest sens, exista unele hoteluri care accepta Bitcoin.
Desi utilizarea Bitcoin este inca in crestere, este nevoie de mai multa educatie. Grupul de lucru spera sa educe tot mai multe intreprinderi cu privire la modul in care sa foloseasca Bitcoin cat mai bine „, a indicat Alejandro.

Bitcunner considera ca, cu o educatie corespunzatoare cu privire la Bitcoin, moneda digitala ar putea prinde radacini adanci in Mexic. Alti factori care, in opinia lor, vor ajuta la adoptarea Bitcoin in Mexic, este gestionarea corecta a sistemului dur monetar.

Cred ca devalorizarea constanta a monedei noastre nationale a construit o proba incontestabila legat de cat de inteligenta este investitia imediata in Bitcoin” Alejandro a concluzionat.

Cu ajutorul dispozitivului de administrare Trump pentru a bloca remitentele migrantilor mexicani in SUA din Mexic, mai multa educatie si promovarea privind Bitcoin este necesara in tara din America Latina.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy81zmmwodu5mzfmogixmdhhnji3mdzhowjinwqymwmwmy5qcgc

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *