Tsunami pe Bitstamp Exchange!! Cine cumpara BTC de 5 milioane de dolari?

25 februarie 2014 exchange

Articol scris de BitcoinRomania

Ultimele 24 ore au fost foarte itense pentru monezile digitale si in special pentru bitcoin. Totul a inceput acum mai bine de 24 ore cand dintr-o data a aparut o imensa oferta de BTC la vanzare  pe bitstamp. Diferenta dintre cumparare si vanzare a devenit asa de mare incat oferta de vanzare arata ca un tsunami. Scuze pentru calitate (eram in mare graba cand am facut aceasta poza):

bitstamp big saleAveam suspiciuni ca vor urma vesti rele pentru ca nu are sens ca cineva pur si simplu sa vanda 9,174 BTC pentru $ 5,315,387 pe o piata unde in general 50BTC reprezinta o suma mare.  Acel ‘cineva’ avea o informatie.

bitstamp 5 milioane

Situatia pe piata era destul de calma pentru ca multi asteptau ca mtgox sa reinceapa retragerile de BTC la fel cum au procedat si celelalte exchange-uri. Plus ca piata a rezistat pentru cateva ore bune balenei (vanzarii) de pe bitstamp.

Numai ca azi  noapte, au inceput sa apara zvonuri cum ca MT.Gox ar fi pierdut 744,400 BTC (peste $350 milioane) iar piata a inceput sa cedeze. Panica generala s-a lansat in momentul in care site-ul https://www.mtgox.com/ a devenit blank. Se spune ca oamenii se inspaimanta mai tare de ce nu stiu decat de ce stiu… chiar daca ce stiu ar putea fi mai rau.

Asa ca in 24 de ore BTC a scazut de la $565/BTC la $400/BTC. A fost o lupta mare la $400… parca se luptau sa-l salveze (ori sa speculeze)..  daca scadea sub $400 ar fi putut pierde inca mult la ce panica era in acel moment.

Intre timp BTC a inceput sa-si mai revina iar astazi a trecut peste 500$. Situatia este inca tulbure insa cel putin interesanta . Unii spun ca mtgox e falimentar, altii ca o sa se rebranduiasca. Un lucru este sigur… mtgox exchange a facut mult rau comunitatii bitcoin. Iar multi au averi la ei si ar fi tragic sa le piarda.

MtGox a revenit cu un mesaj vag (cum ii este obiceiul):

mtgox

Dear MtGox Customers,

In light of recent news reports and the potential repercussions on MtGox’s operations and the market, a decision was taken to close all transactions for the time being in order to protect the site and our users. We will be closely monitoring the situation and will react accordingly.

Best regards,
MtGox Team

Sa speram ca in urma acestui test moneda bitcoin va iesi mai puternica si mai matura. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *