Transferul de proprietate și executarea contractelor Bitcoin

6 octombrie 2014 securitate

Articol scris de David Mitran

Protocolul Bitcoin ar putea simplifica transferurile de active complexe, revoluționând serviciile care susțin această industrie. În prezent, transferul de active mari necesită timp și resurse semnificative. De exemplu, în scopul de a achiziționa o mașină de la un vânzător individ, responsabilitatea este de a se angaja o terță parte pentru a transfera titlul.

În plus, trebuie să apeleze la serviciile pentru a afla despre accident și inspecție privind istoria masinii. Și cui nu-i place să-și petreacă o zi de sâmbătă, la departamentul de autovehicule pentru actualizarea unei înregistrări mașină?

Lanțul de blocuri, registrul public Bitcoin, ar putea schimba toate astea. Bitcoinii pot fi calificați în așa fel încât ei să reprezinte active din lumea reală. Antreprenori Bitcoin lucreaza deja la moduri de a folosi porțiuni mici de Bitcoin pentru a desemna proprietatea fizică a acestuia. O fracțiune de Bitcoin ar identifica publicul care deține în prezent proprietatea, și ar putea include un record de proprietate, atât din trecut și altă istorie despre proprietate. Atunci când achiziționează o mașină, s-ar putea să verifice toate accidentele și inspecțiile pe lanțul de blocuri și să transfere titlul de pe site.

În mod similar, imobiliarele și tranzacții cu instrumente financiare ar putea fi tot executate pe Bitcoin sau un protocol similar. Acest lucru ar putea creea in curand eficiență și pentru a reduce neînțelegerea, permițând persoanelor fizice de a transfera direct titlul de proprietate fără utilizarea unui broker, avocat, notar sau cineva să semneze transferul.

Executarea contractelor Bitcoin ar putea fi la fel de utilizată pentru a structura contractele, aducând o nouă eficiență și transparență procesului. Contractele sunt de obicei dezvoltate de către avocați de la caz la caz la caz, cu timp semnificativ și resurse dedicate pentru negociere, dezvoltare și de aplicare. În plus, piețele pe baza de contracte, includ anumite piețe de produse financiare derivate, lipsite de transparență, care complică reglementarea.

Contractele tradiționale ar putea fi înlocuite cu codul care se auto-execută atunci când un declanșator
eveniment are loc. Într-un exemplu simplu, un instrument financiar, cum ar fi o opțiune, ar putea fi dezvoltată și executată în lanțul de bloc. În plus față de reducerea taxelor legale, acest lucru ar putea aduce din nou transparență piețelor financiare, autoritățile de reglementare ar putea utiliza registrul public pentru a înțelege piața, fără a forța actori individuali pentru a descoperi pozițiile lor specifice. Este posibil ca noi cripto-valute vor apărea pentru a servi în acest scop nișă.

Noi societăți, cum ar fi Ethereum, se creează pentru a dezvolta aceste capacități astăzi. Ethereum reprezintă dezvoltarea unei rețele pentru a servi atât ca registru și escrow pentru a executa condițiile unui contract în mod automat, prin reguli care pot fi verificate de către alții.

Managementul identității

Criptografie și lanțul de blocuri Bitcoin ar putea fi transformate, de asemenea, de management al identitatii. O mare parte din managementul identității, inclusiv pașapoarte, încă funcționează pe un sistem pe suport de hârtie.

Aceste documente sunt frecvent falsificate și furate. Baza de date Interpol enumeră în prezent 39 de milioane de documente de călătorie furate. Dar ce dacă a existat o modalitate de a crea o cheie unică, verificabilă, care a fost imposibil de a fi creată? O rețea criptografică similară, dar separată de Bitcoin ar putea fi folosită pentru a verifica identitatea persoanelor fizice și de a monitoriza mișcarea peste granițe. Atunci când o persoană călătorește printr-un punct de control la o trecere a frontierei, în loc de a arăta și scanarea unui pașaport hârtie, el sau ea ar putea prezenta cheia sa Bitcoin.

O rețea menținută privat de către guvern, un antreprenor, sau altă entitate ar putea verifica cheia și înregistra intrarea în registrul. Acest sistem, bazat pe criptografie locul documentelor din hârtie, ar crește simultan mobilitate și securitate. Dacă Bitcoin poate fi utilizată pentru documentele de călătorie, ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru alte forme de management al identitatii cum ar fi numere de securitate socială, numere de identificare fiscală, sau licențe chiar de conducere.

Proprietatea, contractele și managementul identității sunt doar câteva exemple de moduri în care s-ar putea schimba strategia de afaceri în viitor. Pentru a realiza acest lucru pe scară mai largă, Bitcoin va trebui să adreseze întrebări importante în jurul valorii de încredere, ușurința de utilizare, și operabilitate. Până în prezent, comunitatea Bitcoin a demonstrat capacitatea de adaptare remarcabilă și este deja de lucru pentru a atenua aceste probleme. In urmatorii zece ani, ne putem aștepta la o inovație semnificativă în jurul rețelei Bitcoin.

Deși o mare parte din acestea se vor învârti în jurul plăți, în special la început, evolutia Bitcoin ar putea dura mai mult pe căi divergente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *