Greenpeace: Bitcoin ne ajută să promovăm libera exprimare, independența

6 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

1

Greenpeace, o organizație non-guvernamentală de campanii axate pe problemele de mediu, a anunțat luna trecută că va începe să accepte donații Bitcoin , devenind cel mai recent grup non-profit care îmbrățișează moneda digitală.

Mișcarea, urmată de un anunț similar prin United Way, este deosebit de notabil deoarece Greenpeace nu acceptă donații de la guverne sau corporații – se bazează în mare măsură pe donații mici din partea publicului.

CoinDesk a vorbit cu Tom Camerlinck, șeful ofițer de informații de la Greenpeace, care a explicat că au fost multe „lucruri practice”, care au motivat ca organizația să adopte Bitcoin în eforturile sale de strângere de fonduri – lucruri, cum ar fi taxele de tranzacție mai mici, viața privată a donatorilor săi și având un canal de plată care permite echipei care se pcupă de fraudă și de securitate să își facă mai pușine griji.

Camerlinck a explicat pentru CoinDesk că, din cauza naturii sale de bază de donator, organizația se străduiește să-și diversifice și să adauge diferite comunități în mixul de oameni care finanțează activitatea sa.

Ne place să fim agili și să mergem după ceea ce vedem că este următorul lucru major care va face o mai mare diferență„, a spus el.

În procesul de învățare despre Bitcoin, deși, a devenit evident că valorile comunitare par foarte mult aliniate cu cele ale organizației Greenpeace, a spus el, citând intimitate ca o preocupare frecventă a donatorilor săi, precum și independența, libertatea de exprimare, durabilitate și „asumarea riscurilor privind inovarea „.

Combaterea corporațiilor

Când a fost întrebat de ce Greenpeace a ales BitPay ca procesor de plăți, Camerlinck a declarat: „Suntem Greenpeace și o parte din independența noastră arată că nu au tendința de a promova corporații, deoarece ne petrecem mult timp luptând cu corporațiile.

El nu a făcut nicio mențiune a concurenților BitPay; și anume Coinbase, a cărui bază de comerciant include giganți corporativi, cum ar fi Dell, Dish Network, Expedia și PayPal.

El a adăugat:

Independența este foarte importantă pentru donatorii și suporterii noștri. Ei înțeleg că banii pot influența direct sau indirect, campanii sau acțiuni ale organizațiilor non-profit. […] Asta e important pentru independența noastră. ”

Referindu-se la obiectivele organizației net de neutralitate , intimitate, libertatea de exprimare și de spionaj anti-guvern, Camerlinck a declarat că libertatea de exprimare este o problemă deosebit de gravă pentru Greenpeace.

Luăm discursul nostru gratuit destul de serios și exercitând discursul nostru gratuit cât de puțin și partea sa din stilul nostru de campanie„, a spus el. „Cred că în cazul în care este o mulțime de suprapuneri.”

Fără focalizarea de mediu Greenpeace, el a concluzionat: „Nu e problema de sustenabilitate. Mediul este problema tuturor. Vom avea o suprapunere dacă locuim pe această planetă.

Pații de început

Greenpeace are multe proiecte în curs de desfășurare în țările și regiunile în care mulți ar spune că au un caz mult mai mare de utilizare Bitcoin decât în SUA și în alte zone dezvoltate. Chiar acum, strângerea de fonduri Bitcoin este disponibilă doar în Statele Unite, datorită structurii și separarea operațiunilor sale regionale.

Deși nu există o pagină de donație la nivel mondial, Camerlinck a declarat că „va încuraja” alte divizii regionale să urmeze exemplul Statelor Unite privind integrarea Bitcoin.

Dacă există o oportunitate de a face ceva inovator și să fie una dintre primele de la intrare – orice din ce se întâmplă pentru a obține mai mulți bani pentru misiune, mai mulți oameni de pe străzi ar face schimbări și ar face bine pentru mediu – noi încercăm să facem asta . ”

Greenpeace nu face o mulțime de donații îndreptate, așa că orice se primește în Bitcoin va merge la fondul general, care a explicat Camerlinck că va evita banii încurcați în diverse rezerve atunci când au nevoie de acces la acesta.

Pentru moment, organizația va converti toate fondurile Bitcoin înapoi în dolari. Glumind că Greenpeace își asumă uneori libertăți cu legea, Camerlinck a explicat că este foarte conservator cu privire la relațiile sale financiare interne și nu este gata să se angajeze la Bitcoin dincolo de angajamentul său actual.

Disclaimer: fondatorul CoinDesk, Shakil Khan, este un investitor în BitPay.

 

 

 
Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *