„Tehnologia Blockchain va face Bancile sa dispara in 10 de ani”

12 aprilie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

„Tehnologia Blockchain va face Bancile sa dispara in 10 de ani”, declara Vicepresedintele celei mai mari banci din Rusia.

Declaratia facuta cu siguranta are efectul de a ridica sprancene in randul bancherilor, de pe intreg mapamondul. Vicepresedintele Bancii Sberbank, cea mai mare banca din Rusia din punct de vedere al activelor și a treia cea mai mare bancă din Europa ( conform cifrelor din 2014), este de parere ca aparitia si raspandirea tehnologiei blockchain va duce la disparitia bancilor pana in anul 2026.

In cadrul conferintei Metro Expo 2016, o conferinta de tip industrial, unde acesta a luat cuvantul, vice-presedinte Sberbank, Andrey Sharov si-a impartasit gandurile cu privire la viitorul industriei bancare .
Cu declaratii raportate de agentia rusa de stiri, Sharov prezice ca aparitia tehnologiei blockchain va duce la disparitia industriei bancare curente, asa cum aceasta functioneaza in momentul actual.

Vicepresedintele celei mai mari banci din Rusia a declarat urmatoarele:
Ma tem ca in urmatorii zece ani bancile nu vor mai fi prin preajma si nu o sa mai am unde sa ma duc la munca. Acum , exista platforme de tip peer- to-peer de creditare si sisteme de plati in curs de dezvoltare, bazate pe tehnologia blockchain.”

750x-1

In mod incredibil, executivul bancar, si-a continuat declaratiile, afirmand ca Banca Angliei a stabilit un consortiu bancar format din 50 de banci, pentru a lucra la solutii de tip blockchain pentru industria financiara. Asa cum cititorii vor fi constienti de problematica, singurul consortiu bancar care realizeaza cercetarea bazata pe blockchain de o asemenea dimensiune este acela condus de startup-ul new-yorkez R3.

Sharov a mai declarat:
Banca Angliei a facut un consortiu format din 50 banci engleze – cele care sunt complet reconstruite pe un model bazat pe tehnologia blockchain . Curand eu nu voi mai avea loc de munca, tinand cont de evolutiile recente din acest domeniu.

Avizul este un ecou al lui Antony Jenkins, fostul CEO al grupului britanic bancar de cea mai mare dimensiune de pe insula, Barclays. Intr-un discurs tinut anul trecut , Jenkins prezice un viitor in care tehnologia financiară, condusa de inovatii, cum ar fi blockchain, va perturba grav sistemul bancar actual. Fostul executiv bancar prezice ca numarul celor angajati in institutiile bancare va fi redus cu cel puțin 20 % in urmatorii zece ani, in cazul in care aceasta cifra nu se va ridica chiar si la 50 %.

Interesul Sberbank privind tehnologia blockchain

In calitate de cea mai mare banca din Rusia, Sberbank a demonstrat in special interesul de a se alatura consortiu bancar R3; acesta este format din 42 de banci de top din intreaga lume. In decembrie 2015, declaratii atribuite lui Leve Khasis, prim-vicepresedintele Consiliului de Administratie a Sberbank sunt după cum urmeaza :
R3 a fost creat cu scopul de a dezvolta protocoale, standarde si tehnologii . De indata ce acestea vor fi puse in aplicare, noi credem ca Sberbank va fi printre primii care iau parte la acest proces.

Khasis a aratat ca Sberbank cauta in mod activ documentatie referitoare la R3, cu o decizie finala in curs de a fi luata in acest moment. Khasis a aratat, de asemenea, ca Sberbank nu a fost in cautare de a face eforturi in facilitarea Bitcoin, sau intr-adevar, ca s-a aflat in curs de dezvoltare a propriei cryptocurrency din cauza reglementarilor rusesti stricte . Mai mult, el a cautat sa elaboreze o linie de diferentiere intre Bitcoin si tehnologia blockchain.
Monedele de tip Crypto sunt irelevante aici, metoda de tip blockchain este o metoda de contabilitate mai rapida si mai fiabila, mult mai simpla.

ows_145230059747158

Autoritatile rusesti declara: Blockchain aviz pozitiv, Bitcoin, aviz negativ

Interesul acordat fata de tehnologia tip blockchain a celei mai mari banci din Rusia este una impartasita de Banca Nationala a Rusiei, banca centrala a tarii. Spre sfarsitul lunii februarie, Banca Rusiei a anuntat infiintarea unui „grup de lucru blockchain”. Grupul va studia si inovatii de cercetare, cum ar fi registrele contabile distribuite si descoperiri mobile si din industria de plata, printre altele .
In decembrie 2015, Nikolai Nikiforov, Ministrul rus pentru Comunicatii si Mass-media a vorbit despre tehnologia blockchain. Discursul a punctat in mod incurajator ca este necesar pentru a exploata tehnologia ledger distribuita „ in interesul publicului rus. ”
Notabil este faptul ca exista, de asemenea, eforturi comune intre autoritati pentru „legalizarea” tehnologiei blockchain, intr-un efort de a se distinge de Bitcoin și crypto-monede.
O foaie de parcurs propusa recent de Institutul de Dezvoltare a Internetului a fost transmisa presedintelui rus Vladimir Putin, in decembrie 2015, solicitand legalizarea tehnologiei blockchain in 2017.
Potrivit celor implicati in realizarea foii de parcurs, tehnologia blockchain nu se refera la Bitcoin.
Blockchain nu este același lucru ca si Bitcoin. Este o tehnologie revolutionara de baze de date distribuite, dar care ar putea fi de ajutor bancilor si organizatiilor care lucreaza cu valori mobiliare.

 

(sursa: https://www.cryptocoinsnews.com/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *