Schimbul de Bitcoin din Argentina își pierde conturile bancare

6 august 2014 exchange

Articol scris de Wu Mihu

1

Unisend, schimbul bazat pe Bitcoin din Argentina, a oprit, în ziua de luni, depozitele clienților și transferurile bancare după ce Banco Santander Rio și Banco Gailicia și-au închis brusc conturile societății.

Santander și Gailicia au trimis o notificare către Unisend, scrisă respectiv pe data de 28 și 31 iulie. Fiecare Articol 792 citat din Codul Argentinei de comerț, care spune că o relație bancară poate fi reziliată la cererea unei bănci sau a unui client a acesteia, cu condiția să fie acordate 10 zile preaviz.

Partenerul Unisend, José Rodriguez, a spus pentru CoinDesk că schimbul nu se așteaptă ca serviciile sale să fie afectate pe termen lung, declarând:

Noi avem alte relații bancare și suntem într-un proces de a deschide altele noi, în cazul în care apar orice alte situații neprevăzute. Operațiunile continuă ca de obicei.

Aproximativ 90% dintre utilizatorii transferă bani prin Unisend din conturile lor bancare. Alte 10% depozitează în numerar prin procesoare de plată, cum ar fi RapiPago ARS, PagoFacil, CobroExpress și BaproPagos, printre altele.

Pentru moment, clienții își pot utiliza în continuare conturile bancare pentru a tranzacționa cu schimbul precum conturile Unisend care nu sunt setate să se închidă decât mai târziu în decursul acestei săptămâni. Compania își propune să aibă alte conturi pregătite pentru utilizatori care doresc să facă tranzacții înainte de asta.

Activitatea guvernului

Rodriguez a spus că societatea a înregistrat una dintre zilele sale de tranzacționare cele mai active pe data de 31 iulie, fiind a doua zi după ce Argentina s-a confruntat cu incapacitate de plată a datoriei sale. Acea zi a văzut activitatea de tranzacționare lovind o lungă lună la nivel înalt, a spus el.

De asemenea, el a explicat că, prin observațiile sale, activitatea de tranzacționare este strâns legată de schimbările de preț și că săptămâna trecută a adus numai creșterea, pe care el a văzut-o în ultimele 60 de zile, care nu a fost legată de preț.

Rodriguez a spus:

Noi credem că a fost în cea mai mare parte pentru ca utilizatorii să își păstreze banii în siguranță în altă parte, și nu peso-ul argentinian. Utilizatorii Bitcoin se simt mai în siguranță în Bitcoin […] din cauza inflației mare [ a Argentinei], restricțiilor bancare și de control ale capitalului, restricționarea liberei circulații a capitalului.

Însă, vestea închiderii contului bancar, de asemenea, a venit la doar câteva zile înainte de noile reguli impuse de Unidad de Información Financiera (UIF), liderul agenției din Argentina care este împotriva spălării banilor (AML), iar acestea au intrat în vigoare pe data de 1 august.

Luna trecuta, UIF a ordonat tuturor companiilor de servicii financiare din țară să raporteze tranzacțiile care implică Bitcoin si moneda digitală. Documentul emis a sugerat că agenția ar putea acționa ca un canal de informare pentru a permite o mai mare supraveghere a acestor monede digitale.

Suntem destul de bănuitori că are de a face cu noua rezoluție UIF și obligațiile de raportare Resolución N0. 300/2014„,  a declarat Rodriguez despre închiderea contului.

Comunitatea Bitcoin Argentiniană

Oricare ar fi motivul pentru acțiunile băncilor, Argentina încă se menține ca o țară pe care campionii Bitcoin au privit-o ca o țară în care se poate demonstra cel mai bine potențialul monedelor Bitcoin. Țara are o comunitate și companii Bitcoin active și în creștere, cu prezență bine stabilită.

Nu există încă nicio adoptare în masă, a spus Rodriguez, dar oamenii care înțeleg potențialul său și să ajungă să urmărească cum decurg lucrurile sau încearcă să se implice mai activ.

El a continuat:

Au existat inițiative care se deplasează mai repede decât restul din America Latină, cum ar fi Argentinian Bitcoin Embassy , companii argentiniene obțin finanțare și creștere, profesioniști de focalizare și creare de proiecte și companii legate de Bitcoin, spații de lucru și de evenimente frecvente din întreaga țară. Până la sfârșitul anului, acest lucru ar putea conduce la adoptarea în masă sub forma unei economie alternativă. ”

Prezența America Latină

Unisend este primul schimb Bitcoin autohton din Argentina, înfințat de Pablo și Tomas Eterson în ianuarie. Rodriguez s-a alăturat în luna martie. Potrivit unor surse locale, se poate să fi fost serviciul de schimb doar pentru a fi avut conturi bancare interne corporative, sugerând o represiune pe scară largă asupra întreprinderilor Bitcoin ale țării care nu poate fi de această natură.

Alte schimburi de Bitcoin majore și servicii de cumpărare de catering la piață includ Bitex.la, care are propriile operațiuni corporative distribuite la nivel internațional, și ConectaBitcoin, o alternativă de tip peer-to-peer pentru LocalBitcoins.

Rodriguez a declarat că echipa a vrut sa creeze o platformă de tranzacționare care să ofere tranzacționare de la persoană la persoană și a oferit o opțiune pentru cei care doresc să se conecteze la conturile lor bancare, iar mulți entuziaști Bitcoin se opun.

El a spus:

Planul nostru este de a deveni primul schimb din America Latină cu relații locale bancare în diferite țări din Europa Centrală și America de Sud, precum și de a aduce soluții Bitcoin, cum ar fi procesoare de plată, a schimburilor și a remitențelor pentru adoptarea majoră.”

O echipa de trei oameni este replicarea modelului său de afaceri în Mexic. Unisend Mexic este gata pentru a se deschide în următoarele două săptămâni. O dată oficială de lansare nu a fost încă stabilită, dar este deja deschis pentru utilizatorii care doresc să se înregistreze.

Mai multe produse și servicii trebuie să fie integrate în ciclul economic”, a spus Rodriguez. „Acest lucru ar crea o economie alternativă tot mai mare, care ar putea fi mai stabilă și mai eficientă decât cea obișnuită care este chiar acum și are o rază de acțiune mai mare.

Notă: Versiunea originală a acestui articol a afirmat că Unisend a fost doar schimbul Bitcoin a țării și singurul schimb care s-ar putea conecta la conturile bancare locale.
Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *