Oportunitatea Bitcoin pentru inovatori

6 august 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Telecomurile în piețele unde conturile bancare sunt rare sau deservite ar putea avea parte de impactul imediat cu Bitcoin, în mod primar ca un înlocuitor pentru bancă. În Kenya, furnizorii de facturare s-au unit cu telecomul M-Pesa pentru a dezvolta o platformă Bitcoin pentru transferul de bani. Denumită Kipochi, este considerată a fi versiunea mai ușoară ( ca nivel de dificultate ) a portofelului digital Bitcoin.

În Belgia, operatorul telecom Mobile Vikings accepta Bitcoin pentru credite ale conturilor sau pentru cumpărarea de noi carduri SIM și giftcard-uri. Metoda de plată a fost solicitată de nevoile abonaților. „Încercăm să ascultăm comunitatea cu cât mai mult posibil, acesta fiind motivul pentru care am ales să implementăm” spune șeful departamentului de marketing, Dorien Aerts într-un interviu pentru Coin Base.

Guvernul Chinei și câteva telecomuri din China au avut un impact extraordinar asupra valorii Bitcoin în 2013, însă câteva decizii au făcut ca acceptarea Bitcoinului în China să fie neclară. Pentru companiile de telecomunicații, incorporarea Bitcoin în serviciile existente VOIP pot avea sens pentru experimentele ce au ca scop dezvoltarea pieței. HushVoice, un serviciu VOIP din Statele Unite ale Americii, promite apeluri globale cu encriptare la nivel bancar, Bitcoin fiind singura metodă de plată.

La nivel global al sistemelor, o monedă digitală peer-to-peer precum Bitcoin va avea nevoie de update-uri pentru infrastructura de plăți a telecomurilor și a tehnologiei telefoanelor mobile, pe lângă reglementările emise.

* fluctuația Bitcoin ( via știri ) în China

Bitcoin a fost foarte fluctuant în valoare în perioada anului 2013 în China, condus de speculatorii piețelor Chineze. Știrile și Banca Oamenilor din China au declarată că este ilegal pentru ca băncile să utilizeze Bitcoin, după un astfel de anunț, valoarea Bitcoin scăzând brusc cu 300 de dolari.

deflation-and-inflation3

Proprietățile ideale ale unei Monede Digitale

Așa cum internetul a devenit o parte integrală din viețile noastre, revoluția ecommerce a transformat felul în care noi interacționăm cu tranzacțiile online. Cu ea a venit o înmugurire a interesului în plățile electronice și banii digitali. Conceptul banilor digitali, cu toate acestea, a apărut încă de prin 1980 și a acumulat o istorie bogată.

În examinările noastre asupra monedelor electronice, am ajuns la următoarele proprietăți ale banilor digitali:

  • Securitatea

Plățile digitale ar trebui să folosească tehnici de codificare de calitate înaltă pentru a asigura o securitate de calitate înaltă, astfel încât tranzacțiile să nu poată fi modificate.

  • Anonimitate

Tranzacțiile ar trebui să fie private și accesibile doar pentru părțile implicate. Incapacitatea de a urmări tranzacțiile este opțională și adesea dorită de mulți.

  • Portabilitate

Banii digitali ar trebui să fie independenți de orice locație fizică și foarte ușor transferați în și prin intermediul rețelei.

  • Two-way

Plățile digitale ar trebui să fie peer-to-peer și să aibă loc între utilizatori ( mult mai bine decât între entități înregistrate precum entități sau companii de carduri de credit ).

  • Funcționabile offline

Plățile ar trebui să poată fi procesate offline fără necesitatea unei a treia părți care să autentifice plata. Utilizatorii ar trebui să fie capabili să cheltuiască și să primească bani oricând.

  • Divizibilitate

Banii digitali ar trebui să fie fungibili și divizibili în cantități mult mai mici de bani.

De asemenea, ar fi foarte de dorit ca moneda digitală să fie acceptată și să existe într-o formă plăcută de utilizatori.

Foarte important, spațiul tranzacțiilor digitale este oarecum supus vulnerabilităților despre care am tot discutat până acum, cea mai întâlnită fiind problema cu dubla cheltuire. Pentru că fişierele electronice pot fi duplicate, o monedă digitală poate fi cheltuită simultan și păstrată în același calculator, astfel respectiva monedă ajungând să fie cheltuită de două ori. Până acum, plățile electronice au cerut un intermediar de încredere care să autorizeze tranzacția ( de exemplu PayPal sau Visa ) pentru a verifica intenția și autenticitatea tranzacției.

Bitcoin este revoluționar deoarece pentru prima dată problema dublei cheltuieli poate fi soluționată fără un intermediar. Pentru a înțelege cum Bitcoin reușește acest lucru, ar trebui înainte de toate să înțelegem aspectele publice ale criptografiei, semnăturilor digitale și ale altor funcții importante pentru rețeaua și platforma Bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *