Rezerva Federala, tot mai interesata de Blockchains private

21 decembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Rezerva Federala a Statelor Unite ale Americii a aratat un interes foarte puternic in privinta componentelor de baza ale blockchain si tehnologiei Ledger distribuite. Acest lucru a fost urmat de eliberarea unui document al carui scop a fost de a investiga potentialul blockchain si a aratat cat de interesata este Rezerva Federala in privinta blockchain.

poza-rezerva-federala

Care a fost principalul obiectiv al acestei lucrari de cercetare?

Accentul principal al acestei cercetari a fost pe tehnologia blockchain si incubarea diferitelor aplicatii din domeniul FinTech. Raportul etichetat sub „tehnologia Ledger distribuita pentru plati, compensare si decontare” exploreaza interesul bancii centrale in blockchain si potentialul tehnologiei. Acesta arata ca:

Forta motrica a eforturilor de a dezvolta si implementa DLT (Distributed Legder Technology) in zona de plati, de compensare si decontare este o speranta ca tehnologia ar putea reduce sau chiar elimina ineficientele operationale si financiare; sau alte frictiuni, care exista pentru metodele actuale de stocare, de inregistrare si transferarea activelor digitale pe pietele financiare. Beneficiile pretinse ale DLT, care ar putea aborda aceste frictiuni, inclusiv viteza imbunatatita end-to-end de decontare, auditarii de date, capacitatea de adaptare si eficienta costurilor, au condus participanții din industrie pentru a investiga aplicarea DLT la o gama larga de procese PCS (Process Control System).
Sustinatorii tehnologiei au afirmat ca DLT ar putea contribui la crearea unui sistem de plati mai eficient si in conditii de siguranta; si poate chiar au potentialul de a schimba fundamental modul in care se desfasoara activitati tip PCS si rolurile pe care institutiile financiare si infrastructurile le joaca in prezent.

federal-reserve-sees-blockchain-as-a-financial-business-model-disruptor

De ce este banca centrala interesata de registrele distribuite?

Lucrarea sustine ca anumite aspecte ale planificarii financiare, de control si nu parghiile ar trebui sa fie auditate (pentru a permite relaxarea cantitativa si bancara cu rezerve fractionare) de catre public pentru a controla speculatiile. Rezerva Federala recunoaste ca blockchain reduce complexitatea, in special cu tranzactiile transfrontaliere. Aceasta a rezumat:

Cazurile de utilizare ale zonei de potentiale plati, de compensare si decontare, includ platile transfrontaliere si de compensare post-tranzactionare si decontare a titlurilor de valoare. Aceste cazuri de utilizare ar putea aborda frictiuni operationale si financiare in jurul serviciilor existente.

Banca centrala acorda credit eficientei blockchain din cauza neschimbabilitatii si a retelei sale de rezilienta.

transparent-communication-trust-300x300

sursa: https://coinidol.com

https://www.federalreserve.gov/econresdata/feds/2016/files/2016095pap.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *