Reglementarea financiara a Japoniei include industria crypyo

24 august 2018 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Andreea Mihalcea

Agentia pentru Servicii Financiare (Financial Services Agency – FSA) din Japonia a declarat ca se doreste o dezvoltare a industriei crypto pe teritoriul statului. Mai precis, autoritatile tintesc o crestere a cryptomonedelor “in conformitate cu reglementarea financiara corespunzatoare”. Japonia nu intentioneaza sa faca nici un fel de actiuni dure impotriva schimburilor de crypto, ci vrea mai degraba sa creasca industria, insa respectand anumite norme.

reglementarea financiara

Toshihide Endo, reprezentantul FSA din Japonia, a declarat ca obiectivul agentiei de a dezvolta industria crypto consta in gasirea unui “echilibru” intre protectia consumatorilor si inovatia tehnologica. Totusi, FSA a mentionat ca autoritatile acorda prioritate protectiei investitorilor. Acesta a adaugat: “Nu avem intentia de a limita excesiv industria cryptomonedelor. Am dori sa vedem ca aceasta creste in conformitate cu reglementari corespunzatoare”.

In luna iulie, FSA a avut in vedere ca modificarea bazei juridice pentru reglementarea crypto sa fie supravegheata de catre FIEA – Actul privind instrumentele si schimburile financiare. Acest act inlocuieste vechea baza juridica.

In general, majoritatea conversatiilor care au legatura cu crypto si cu lumea financiara traditionala se rezuma la reglementare. Japonia a devenit in 2017 cea mai mare piata de schimb Bitcoin, cu o cota de piata de peste jumatate din piata mondiala Bitcoin. La 1 aprilie 2017, guvernul japonez a recunoscut oficial Bitcoin drept o metoda de plata legala si ca moneda acceptata alaturi de cele clasice fiat. De atunci, guvernul japonez s-a concentrat pe crearea si stabilirea unui ecosistem mai eficient pentru comerciantii, intreprinderile si utilizatorii Bitcoin. Dupa ce Japonia a eliminat impozitul pe Bitcoin analistii au preconizat o crestere impresionanta a activitatilor de tranzactionare Bitcoin si a altor cryptomonede in cadrul pietei bursiere japoneze de schimb valutar.

Indiferent de situatie, tinerii profesionisti de sex masculin sunt cel mai probabil sa intre in aceasta industrie – 14% dintre oamenii de afaceri japonezi cu vârste cuprinse intre 25 si 30 de ani au raportat ca detin in prezent cryptomonede. Cel mai probabil reglementarea financiara a cryptomonedelor pe teritoriul Japoniei va conduce la o crestere a interesului populatiei pentru tranzactionarea crypto.

Sursa: https://cryptonewsreview.com/japan-wants-to-see-crypto-grow-under-appropriate-regulation/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *