Răspunsuri simple la întrebările tale față de Bitcoin

19 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

De ce există un interes atât de mare în bitcoini?

Această monedă are o natură descentralizată, ceea ce înseamnă că nicio caracteristică a acestei monede nu depinde de nicio instituție. Astfel că, aceia care nu au încredere în guvern sau în bănci, s-au alăturat acestei monede.

Ce este un bitcoin?

Bitcoin este o monedă online ce oferă oamenilor posibilitatea de a face tranzacții 1 la 1, să cumpere bunuri și servicii sau să schimbe bani în întreaga lume fără a avea implicarea băncilor sau a altor părți terțe. Ca un rezultat, această nouă formă exotică de bani a devenit populară odată cu implicarea pasionaților de tehnologie, speculatorilor și criminalilor.

Cine este în spatele acestei monede?

Este un mister. Bitcoin a fost lansat în 2009 de o persoană sau un grup de oameni ce operau sub numele de Satoshi Nakamoto. Nakamoto a ieșit de pe hartă odată cu lansarea bitcoin, pentru a atrage atenția oamenilor, însă acest lucru nu este relevant, deoarece moneda are propriile ei reguli.

Cât valorează un bitcoin?

Ca orice altă monedă, bitcoinii valorează atât cât tu și părțile terțe implicate doriți să valoreze. În aceste zile, bitcoin pare să fie un joc, deoarece un website chiar îi oferea gratuit, la un moment dat. Odată cu maturizarea pieței, și valoarea bitcoinilor a crescut. Cea mai înaltă valoare a unui Bitcoin a fost de 1200 de dolari. În momentul de față, valorează în jur de 300 de dolari.

Este folosit în momentul de față la scară largă?

Acest lucru este discutabil. Bitcoin a ajuns să fie folosit de la platforme de blog precum WordPress la afaceri precum Overstock, însă nu este clar cât de mult această monedă este folosită. Pe de altă parte, BitPay pare să fie prezent la peste 20.000 de afaceri, de 5 ori mai mult decât s-a întâmplat anul trecut. În plus, zilnic au loc în jur de 60.000 de tranzacții.

Am plătit în bitcoini, unde îmi este confirmarea?

Aceasta va ajunge la tine la cel mult 24 de ore din momentul completării tranzacției. Dacă la 24 de ore plata nu a fost completă, bitcoinii se vor întoarce înapoi la tine.

Este bitcoin vulnerabil?

Rețeaua bitcoin funcționează prin exploatarea lăcomiei oamenilor pentru un bun colectiv. O rețea de utilizatori numită mineri păstrează sistemul onest prin folosirea puterii computerizate într-un lanț de blocuri, un registru ce funcționează la nivel global cu fiecare tranzacție bitcoin. Acest lanț de blocuri previne dubla cheltuire a aceluiași bitcoin, iar minerii sunt premiați pentru eforturile lor cu cantități mici de bitcoin. Atât timp cât mineri securizează lanțul de blocuri, activitățile ilegale nu ar trebui să fie o problemă.

În acest caz, de ce se tot vorbește despre fraudă?

Frauda se întâmplă în momentul în care se dorește schimbarea bitcoinilor în dolari sau euro, iar dacă acest lucru se întâmplă în cadrul unui exchange cu securitate slăbită, atunci poate apărea și frauda. Dacă un exchange are securitatea instabilă, atunci pot interveni factori externi care să te facă să fii victima unei fraude.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV