Procesatorii de plati privesc cu caldura spre Bitcoin

25 august 2014 bitcoin, transfer bani

Articol scris de BTC RO

Jason Oxman, CEO ETA (Asociatia procesatorilor de tranzactii electronice), a afirmat recent, intr-un interviu acordat CoinDesk, ca sustine parteneriate cu firme active in zona Bitcoin. In contextul in care monedele digitale sunt percepute ca potentiale amenintari pentru industria procesatoare de plati electronice traditionala, datorita in principal costului redus si eficientei transferurilor, declaratia contrazice asteptarile majoritatii care prevedea o competitie agresiva intre cele doua sectoare.

De remarcat, Oxman a facut o paralela intre Napster – serviciul file sharing care a zguduit industriile de cinematografie si film – si bitcoin, considerandu-le pe amandoua ca idei novatoare; el a precizat ca se asteapta la o atitudine total diferita din partea organizatiei pe care o conduce fata de astfel de idei, decat cea pe care au avut-o companiile de muzica si film.

In cadrul ETA activeaza peste 500 de companii procesatoare de tranzactii electronice la nivel mondial, incluzand nume semnificative, cum ar fi MasterCard, Amazon, PayPal. Singurul membru ETA din sfera bitcoin, Bitpay, a semnat recent un acord cu gigantul Global Payments, care i-ar putea netezi calea catre cei peste 1.000.000 de comercianti din intreaga lume care isi proceseaza platile prin intermediul GP. Jason Oxman s-a referit la acest exemplu ca fiind edificator pentru atitudinea pe care o are ETA fata de fenomenul bitcoin si, in general, fata de mijloacele inovatoare de facilitare a tranzactiilor online.

Traducere si adaptare dupa http://www.coindesk.com/industry-chief-payments-firms-warming-bitcoin-partnerships/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *