Pretul Bitcoin seteaza un New All-Time High – 3.000 $

12 iunie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin a setat un New All-Time High in acest weekend, depasind pragul de 3.000 de dolari pentru prima data in istorie, conform indicelui de pret CoinDesk (BPI).

Dupa ce moneda digitala a petrecut o mare parte din saptamana trecuta in cautarea unei directii in intervalul de 2.700-2.900 de dolari, pretul mediu al Bitcoin pe marile burse internationale a crescut pana la acest prag nou de 3000 pana la ora 17.00 UTC in timpul sesiunii de sambata.

coindesk-bpi-chart

Noul New All-Time High vine intr-un moment in care activele digitale alternative au intrari puternice, un exemplu foarte bun fiind Ethereum care stabileste un nou nivel maxim de peste 300 dolari in weekend-ul trecut.

Intr-adevar, analistii au vorbit despre extinderea continua a pietei de criptomonede ca „o maree care beneficiaza de valuri bune”:
Intrarile in altele criptomonede sunt mai mari decat cele in Bitcoin. Cu alte cuvinte, Bitcoin-ul creste intr-un ritm foarte frumos, insa cripto non-bitcoin cresc si mai repede„, a declarat Tim Enneking, managerul fondului de hedging in criptomonede.

Cu toate acestea, Arthur Hayes, fondatorul schimbului digital BitMEX din Hong Kong, a declarat ca bitcoinul este inca „cea mai discutata criptomoneda„, chiar daca rentabilitatea devine mai substantiala in alte zone ale pietei. Hayes a declarat:
Pe masura ce investitorii se minuneaza in ceea ce priveste profiturile istorice ale Bitcoin-ului si alte cripto alternative, prima lor achizitie naturala este Bitcoin. Bitcoin a inregistrat in acest an o crestere importanta si acum joaca un rol decisiv„.

Dupa cum indica astazi analistul de cercetare in domeniul criptomonedelor – Alex Sunnarborg, piata de schimb cripto nu a fost niciodata mai diversificata la nivel global sau nu a fost imbogatita de o astfel de serie de intrari posibile. Astfel in ultimele saptamani atentia investitorilor a fost asupra cresterii, asteptarile pentru un New All-Time High devenind din ce in ce mai exuberante.

Compania daneza de investitii Saxo Bank a mers atat de departe incat a publicat un raport de prognoza in care a plasat valoarea posibila a Bitcoin la 100.000 de dolari in urmatorii 10 ani.

markets-up-e1497204215633

sursa: http://www.coindesk.com/price

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV