Bitcoin plati in crestere, perceput de publicul larg ca moneda reala

16 martie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Platile cu Bitcoin sunt in crestere, conform celor mai recente date care prezinta o tendinta de crestere pentru moneda digitala Bitcoin. Aceasta criptomoneda incepe sa fie adoptata mainstream si se bucura de o popularitate in crestere in ultima perioada, in mod deosebit de la inceputul anului 2017.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy81YTEzZjlkZmRkZDFlNzljNTNiZGViNGRlMDUwMDQ1OS5wbmc=

Analizand cinci diagrame pozitive in mod separat, putem observa ca acestea „arata cum Bitcoin poate fi transformat intr-o moneda reala„, iar publicatia Quartz evidentiaza ca platile cu Bitcoin, conform Bitpay, sunt un exemplu de crestere stabila pe termen lung.

Datele BitPay vorbesc de la sine„, publicatia a scris in decursul acestei saptamani.

Bitpay a realizat peste 200.000 de plati cu Bitcoin, procesate cu succes in decembrie 2015. Valoarea privind platile cu Bitcoin au insumat aproximativ 160 milioane $, o cifra care s-a schimbat probabil dupa ce suma medie de plata a devenit mai mare datorita taxelor de tranzactionare mai ridicate in perioada 2016-2017.

Screenshot 2017-03-14 at 14.45.31

In decursul saptamanii trecute, Bitpay a ridicat valoarea sa minima pentru facturare de la patru centi la $ 1, pentru a face fata „tranzactiilor neeconomice„, pe din partea sa cat si din partea clientului.

Noile date sugereaza ca platile cu Bitcoin castiga tractiune, deoarece volatilitatea acesteia a scazut, iar valoarea sa a crescut vertiginos,” Quartz afirma. Evidentiind cifrele de tranzactionare si modul in care au crescut vertiginos platile cu Bitcoin, se observa si un capital de imagine crescut si in presa mainstream, nu doar cea de specialitate, in ceea ce priveste identitatea Bitcoin.

Aparenta infrangere ETF a produs reactii mixte, de exemplu, pentru Wall Street Journal, care declara ca de acum toate criptomonedele se dovedesc „inutile„. Utilizatorii in schimb contrazic aceasta ipoteza, prin nivelul ridicat de tranzactionare din ultima saptamana si prin cresterea popularitatii monedei digitale.

coinkite-accept-bitcoin-pay-button

sursa: https://qz.com/931810/cheapair-and-bitpay-data-show-rising-bitcoin-btc-payment-volumes/

https://www.theatlas.com/charts/rJ43cVBse

http://blogs.wsj.com/moneybeat/2017/03/10/lets-be-real-bitcoin-is-a-useless-investment/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *