Perspective asupra elementelor fundamentale ale Bitcoin

1 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Pe internet probabil a tot fost menționat, însă în ultimele decenii de cercetare asupra comunității banilor online realizat de croptograficienii de excepție au fost făcute eforturi ce păreau să cauzeze o scădere treptată a succesului Bitcoin. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este dacă Nakamoto, un singur individ anonim al cărui nume n-a fost cunoscut publicului larg până atunci, a reușit să fie mai ingenios decât o haită de criptografici?

Bitcoin îți oferă impresia că este perfect, iar presupusele probleme au început să apară peste tot pe internet, acestea având ca scop conștientizarea utilizatorului atât de părțile negative cât și de cele pozitive. Astfel că, este Bitcoin conceput astfel încât succesul acestuia să fie unul sigur?

Disponibilitatea implementărilor

Implementările pot fi făcute oricând, oriunde, iar în comparație cu alte platforme online, platforma Bitcoin pune la dispoziție implementări oricui, oriunde. Aceste implementări sunt disponibile atât pe calculatoare, cât și pe telefoane. Bitcoin s-a dezvoltat mai mult decât un simplu proiect, evoluând foarte frumos către o comunitate, având departamente sănătoase ce funcționează pentru satisfacerea nevoilor și necesităților utilizatorilor.

Inexistența neînțelegerilor și minunăția costurilor

În cadrul platformei Bitcoin, te vei minuna deoarece prețurile tranzacțiilor sunt foarte mici, totodată acestea fiind opționale și alese de plătitor, reprezentând o atracție minunată pentru microplăți, unde costurile de obicei sunt mari.

Tranzacții uniliniare

Tranzacțiile Bitcoin sunt ireversibile. Punct! Iar acest lucru este minunat pentru aceia care vor să stea cât mai departe de fraude. Dacă ți-au fost livrați bitcoinii pentru un produs, atunci știi sigur că aceștia vor ajunge la tine, tranzacția nemaiputând fi revocată. În acele țări în care frauda este ridicat, frica comercianților este direct proporțională.

Eficiența scriptării

Remarcabilă caracteristica scriptării care inovează faptul că utilizatorii au posibilitatea să o folosească în cadrul tranzacțiilor. Din păcate, aceasta nu este utilizată la un procent de 100%, teoria spunând că un singur utilizator poate realiza tranzacții extraordinar de puternice.

Emoții și deschidere către nou

Uimitoarea capacitate de flexibilitate a platformei Bitcoin se datorează felului în care aceasta a fost distribuită în momentul concepere. Deschiderea și gratuitatea acesteia în utilizare atrage crearea de nou și inovarea. Datorită acestei deschideri, Bitcoin este înconjurat de un mediu economic bogat, făcându-l să înflorească.

Întrebuințare și divizibilitate

Bitcoin are multe părți practice, însă una din ele este ușurința cu care monedele pot fi împărțite și recombinate pentru a crea orice posibilă denumire. Aceasta este un fel de „talpă a lui Achille” a sistemului e-cash deoarece denumirile trebuie standardizate pentru a nu fi conectate, fapt care face in mod accidental ca tot costul tranzacțional de e-cash să fie linear în volum. În Bitcoin, conexiunea este automată și concepută pentru a preveni dubla cheltuire și reprezintă identitățile care sunt „anonime”.

Rezerva de valoare

Orice noi monede care sunt minate au o rată fixă de concepere care este pe măsura comunității Bitcoin, ceea ce înseamnă că cu cât volumul întreg de resurse computerizate devotate acestei generații de Bitcoin este mai mare, cu atât dificultatea problemelor ce trebuie rezolvate va ajunge să fie mai mare. Partea interesantă stă în faptul că cu cât adopți mai repede Bitcoin, cu atât monedele vor fi mai ușor de minat și vei ajunge să obţii un profit mai mare prin prisma acestei platforme.

Imbold pentru sistemul economic

Ingeniozitatea mediului în care se află Bitcoin asigură utilizatorilor un stimul economic pentru a lua parte la tot ceea ce înseamnă Bitcoin. Așa cum am mai menționat de foarte multe ori, bitcoinii noi minați au o rată specifică la care aceștia sunt „concepuți” în urma soluțiilor găsite de mineri, procesul acesta fiind conectat din apropiere la verificarea tranzacțiilor ce au avut loc anterior.

În același timp, toți cei care minează au posibilitatea de a accesa taxele opționale de tranzacție pentru întreg efortul depus în cadrul verificării acestora, acțiune ce oferă imbolduri concise utilizatorilor în scopul investirii în verificarea tranzacțiilor și totodată în efectuarea unora noi.

Fără punct central de încredere

Bitcoin are o arhitectură distribuită în mod complet, fără a avea o singură entitate în care să trebuiască să ai încredere. Bitcoin presupune că majoritatea nodurilor din rețea sunt sincere și stațiuni pentru un mecanism de vot majoritar pentru a evita dubla cheltuială și soluționarea litigiilor. În contrast, marea majoritate a schemelor e-cash necesită o bancă centralizată care este de încredere pentru scopuri precum asigurări. Acest lucru se adresează în mare parte persoanelor care își doresc o monedă ce poate fi tranzacționată gratuit și care să nu se afle sub controlul niciunui guvern, bănci sau autorități – de la libertini la traficanți de droguri și alți „agenți” ai economiei.

În același spirit pentru motivația originală de a avea un Internet distribuit, precum un așa sistem centralizat pur garantează nicio entitate singură, nu contează cât de benevol inițial este, poate sucomba tentației sau poate fi forțat de guvern să se răstoarne pentru propriile beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *