Opțiunea de plată Bitcoin dispare de pe platforma WordPress

19 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

WordPress-4.01

WordPress, cel mai popular sistem de blogging, și-a eliminat opțiunile de plătă Bitcoin de la checkout.

Platforma open-source, care susține peste 60 de milioane de site-uri web, a devenit unul dintre primii „avocați” de profil înalt ai tehnologiei Bitcoin, atunci când a anunțat că va accepta moneda digitală pentru caracteristici premium în luna noiembrie a anului 2012.

Platforma WordPress a enumerat moneda alături de PayPal și cardul de credit și de debit, iar cu toate acestea, pagina destinată plăților Bitcoin a dispărut misterios acum. Plugin-uri cu parte terță care utilizează Bitcoin încă par în stare de funcționare.

1

Un blog care prezintă beneficiile monedei digitale, inclusiv faptul că „[rulează] pe un software open source, la fel ca și WordPress„, redirecționează acum la informații cu privire la metodele tradiționale de plată.

Parteneriatul BitPay

În ciuda dispariției, BitPay, compania care face schimburile plăților Bitcoin de pe WordPress în monedă fiat, încă enumeră platforma ca unul dintre cei 50.000 de parteneri ai săi de pe pagina principală.

În plus, o căutare pe indexul WordPress aduce un rezultat de 103 de plugin-uri pentru moneda digitală, inclusiv PayStand.

Monedele digitale de pe Gravatar, un serviciu de avatar universal deținut de compania-mamă WordPress, Automattic, sunt, de asemenea încă active. Utilizatorilor li s-a dat posibilitatea de a își adăuga adresele Bitcoin, litecoin și Dogecoin în profilele lor de Gravatar la începutul anului trecut.

Unele companii care acceptă Bitcoin au raportat o performanță destul de fragilă după impulsul inițial PR, cu o depășire a stocului, revizuind cifrele de vânzare de la $ 10- $ 15 de milioane la 3m $ ca achiziții, încetinind în anul 2014.

Dacă este vorba doar despre semnalul de schimbare de vânzări slabe Bitcoin pentru WordPress sau doar o mișcare care nu implică legături cu monedele digitale, situația rămâne neclară.

WordPress și BitPay au fost contactați pentru a comenta, însă presa nu a primit nici un răspuns.

 

Disclaimer: fondatorul CoinDesk, Shakil Khan, este un investitor în BitPay.

 

 

 

 
Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *