O altă perspectivă asupra viitorului Bitcoin – Partea I

8 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Factori mulți vor influența evoluția Bitcoin, inclusiv reglementările, tehnologia inovației, și condițiile economice. Prezicerea viitorului Bitcoin astăzi seamănă cu ceea ce trebuie să fi fost ca să încerce să înțeleagă semnificația Internetului în anii 1990. Unii experți, cum ar fi Ray Kurzweil, în cartea sa The Age of Smart Cars, a publicat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1980, ceva foarte spectaculos.

Dar alții, cum ar fi Paul Krugman, care în 1998 a prezis că impactul Internetului asupra economia va fi mai mare decât credea oricine altcineva, chiar și decât faxul. Deși pentru termenii ușor de înțeles pentru adoptarea și extinderea de noi tehnologii sunt în mod inerent imprevizibili, în primul rând, pentru că impactul lor final va fi un rezultat pentru modul în care oamenii interacționează cu ei.

Viitorul Bitcoin poate fi cel mai bine înțeles prin luarea în considerare patru scenarii care reprezintă o gamă de rezultate posibile.

Viața pe marginea prăpastiei

Investitorii fug Bitcoin ca un alt colaps, ce în schimb trimit Bitcoin către prețuri ce prabusesc Bitcoin, moneda, nu rezolvă problemele sale de încredere și de securitate, consolidarea volatilitatii prețurilor și scepticismul. Rămâne o arenă de activitate ilegală și speculații. Ca urmare, companiile din ecosistemul Bitcoin nu sunt în măsură să intre în comerțul de masă.

Prăbușiri de schimb și vânzări de bunuri și servicii ilicite continuă să apară. Majoritatea Bitcoins sunt deținuti de către speculatori, excluderea utilizatorilor care doresc să folosească protocolul pentru a face cumpărături legitime. Bitcoin și imitatori săi se aseamănă cu stocurile de penny în loc de un sistem de plata. Pe scurt, accentul pe obstacolele Bitcoin a fi o monedă preveni beneficiile tehnologiei de a fi pe deplin realizat.

Cum pot să vă spun dacă acest scenariu se întâmplă:

 • Un alt colaps de schimb, apare în încălcarea securității, sau are parte de un eșec operațional
 • Volatilitatea continuă să fie între de 10 și 15 ori mai mare decât activele tradiționale, cum ar fi gold12
 • Bitcoin suferăun „accident debliț”

De ce acest scenariu s-ar putea să nu se întâmple:

 • Comunitatea Bitcoin rezolvă problemele de încredere și de securitate legate de Bitcoin ca monedă
 • Bitcoin ca tehnologie copleșește rezervele cu privire la Bitcoin ca monedă de crearea de noi oferte și piețe

Ce este rolul guvernului aici:

 • Emiterea și reglementările pe Bitcoin ca o monedă și ca o tehnologie, de semnalizare de care ambele aspecte pot filuate în serios
 • Concentrarea asupra executării de activități ilegale, cum ar fi spălarea de bani
 • Crearea măsurii de siguranță pentru a proteja consumatorii de masă de la a fi victime ale portofelului Bitcoin și ale schimbului de escrocherii

Corporate Coin

Companiile de carduri de plată concurează pentru a oferi opțiuni de plată cu costuri cât mai mici Bitcoin pe bază de tehnologie care să includă protocolul Bitcoin în sistemele lor de plată. Aceste companii construiesc platforme de plată de proprietate utilizând criptografia pentru securitate și lanțul de bloc în scopul validarii tranzacției. Bitcoin se mută la „biroul din spate” și devine invizibil pentru consumator, în același mod în care diferite protocoale de Internet sunt invizibile pentru majoritatea utilizatorilor de internet. Ca rezultat, plățile apar în protocolul Bitcoin, dar consumatorii nu sunt obligați să dețină Bitcoini.

Acest lucru conduce la diminuarea comisioanelor pentru cardurile de plată și elimină riscul de schimb. Pe scurt, protocolul Bitcoin creste ca o tehnologie de bani, este adoptat de către instituțiile de masă, și începe pentru a servi drept coloana vertebrală a multor tranzactii pe Internet.

Cum pot să vă spun dacă acest scenariu se întâmplă:

 • serviciile oferite de soluțiile tradiționale de plată, cum ar fi de credit și de protecție împotriva fraudei, sunt prevăzute în jurul Bitcoin
 • noua tehnologie portofel este introdusă sub forma unui card de plată Bitcoin

De ce acest scenariu s-ar putea să nu se întâmple:

 • companii de plată mari au mici mai taxe pentru a se potrivi Bitcoin fără a adopta protocolul său
 • corporatiile continua să nu aibă încredere în tehnologia open source

Care este rol guvernul aici:

 • permite companiilor să utilizeze Bitcoin c aun mecanism de plată prin impozit și executa infracțiunile financiare de orientare
 • încurajează companii de plată sa utilizeze protocolul Bitcoin pentru a oferi soluții cu costuri mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *