O altă perspectivă asupra viitorului Bitcoin – Partea a II-a

9 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Satoshi pentru toți

Reglementare a salva Wall Street după lanțul de blocuri expune un nou risc de piață

Bitcoin devine protocolul pentru toate transferurile de valoare, crearea unei noi vizibilitați în piețele financiare și transformarea serviciilor în jurul acestor funcții. Schimburile de valoare și informații, cum ar fi transferul de proprietate, contract de execuție, și management de identitate, sunt toate realizate pe lanțul de blocuri. Ca urmare, serviciile care susțin aceste funcții sunt revolutionate. Profesioniști, cum ar fi comercianții și avocații se concentreza pe scrierea de cod și menținerea lanțului de blocuri.

Procesul de reglementare este schimbat, de asemenea. Reglementarea pentru a descărca registrul pentru o piață, cum ar fi produse de bază, în fiecare zi. Pseudonimele Bitcoin permit autorităților de reglementare să înțeleagă riscul de piețe întregi, păstrându-l în același timp în viața privată a actorilor individuali. Guvernul creează The Chain Administration ca aspect pentru a supraveghea schimburi criptografice și a asigura protecția consumatorilor. Pe scurt, toate transferurile de valoare sunt executate într-un peer to peer, dar sigur, reducerea taxelor și creșterea transparenței vor fi luate în vedere.

Cum pot să vă spun dacă acest scenariu se întâmplă:

 • bucata de proprietate fizica estes chimbată din nou și din nou în lanțul de blocuri
 • instrumentele financiare, cum ar fi opțiunile, sunt create și comercializate pe lanțul de blocuri
 • un coordonator de centrale pe bază de Bitcoin este lansat

De ce acest scenariu s-ar putea să nu se întâmple:

 • dependența de cale economică pe sistemul actual previne astfel de perturbări semnificative
 • părților interesate văd tot acest proces ca pe o provocare mult prea mare
 • un decalaj de cunostinte de programare Bitcoin se extinde, iar cererea pentru programatori crește

Care ar putea fi rolul guvernului:

 • Oferirea de protecție și educație consumatorilor
 • Reglementarea transferuri lor pe bază de lanț de bloc, oferind standardizare, securitate, și punerea în aplicare

Noi rețele

Două atribute cheie ale Bitcoin permit o tranziție către un nou model de lucru și ocuparea forței de muncă. În primul rând, utilitatea Bitcoin în facilitarea de microplati permite oamenilor sa primeasca mai ușor despăgubiri pentru multe sarcini pe care le efectuează ca parte a unei rețele digitale. În al doilea rând, și poate chiar mai important este faptul că Bitcoin este o auto-propulsie, o rețea descentralizata peer-to-peer, care permite membrilor săi să obțină atât venituri cat și utilitatea de la participar. Serviciile din tehnologia de azi, cum ar fi e-mail și rețelele sociale, oferă utilitate gratuita utilizatorilor și genereaza venituri pentru proprietari. Într-o lume Bitcoin, utilizatorii sunt atât clientii, cat și produsul, pentru că persoanele fizice să participe la rețeaua Bitcoin atât in schimbul monedei cat și la validarea tranzacțiilor.

În prezent, la timpul de muncă mediu pe zi, o persoană poate petrece opt ore la biroul și să i se acorde un venit pentru un rol bine stabilit. În plus, acestia sunt avantajati, citind articole de știri, și verificarea blogurilor, ce genereaza date valoroase pe tot parcursul zilei. În viitor, v-ati putea angaja în aceleași activități și să fiți plătiti pentru toate acestea, deoarece Bitcoin permite plata pentru activitățile realizate de nunumărate persoane într-o activitate de rețea.

Cum pot să vă spun dacă acest scenariu se întâmplă:

 • mainstream-u lonline oferă posibilitatea comentatorilor de pe site-uri mass media să aibă parte de o recompensă
 • companiile de tehnologie publica venituri pe utilizator anuale de peste 10.000 de unitati

De ce acest scenariu s-ar putea să nu se întâmple:

 • Aceasta este o abatere majora de la modelul nostru actual de muncă
 • Realizarea acestui scenariu necesită o tehnologie pe o scară mai mare decât există astăzi

Care ar putea fi rolul guvernului:

 • Reglarea definiției ocupării forței de muncă pentru a include acest nou tip de muncă
 • Focalizarea din nou pe impozitare și pe alte politici pentru a stimula acest nou tip de muncă
 • Atingerea în noul bazin de muncă creat de acest model de ocupare a forței de muncă

Aceste scenarii se află în domeniul posibilului. Deși primul scenariu este cel mai apropiat de realitate, tendințele actuale pot indica faptul că al doilea scenariu este posibil pe termen scurt, care ar putea pune bazele pentru scenariile aparent mai îndepărtate.

Desigur, unii sceptici susțin că Bitcoin va fi un „Esperanto a finance”. Dar, altii sunt intrigati de potențialul impact mai revoluționar al Bitcoin. Kevin Kelly, co-fondator Wired, scrie în ultima sa carte Reguli Noi Pentru Noua Economie următoarele cuvinte: Marile avantaje culese de noua economie în următoarele decenii se vor datora în mare parte explorarii și în special exploatarii puterii de descentralizate și rețele autonome. Bitcoin este un exemplu timpuriu de acest viitor.

Având în vedere spectrul de scenarii posibile, gama de acțiuni disponibile pentru guverne și întreprinderi este larga. Unele guverne străine au încercat să interzică Bitcoin prin schimbul de bani pentru Bitcoini. Alții au luat o abordare de genul „așteptăm și să vedem”, care să permită ecosistemului din jurul Bitcoin sa se dezvolta în timp ce se spera sa apară o monitorizare. În Statele Unite, agențiile guvernamentale au început să emite impozitare, deschizând calea pentru antreprenori de a crea un nou val de companii Bitcoin legate și marile corporații să se angajeze în economia Bitcoin.

Bitcoin este încă un alt exemplu de modul în care noile tehnologii și tendințe pot apărea aparent din senin, creând probleme și oportunități pentru guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV