Gigantul software a lansat Oracle Blockchain Cloud Service

18 iulie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

In urma cu doua luni, Oracle, una dintre cele mai mari companii de software din lume, a prezentat produse de tip Blockchain a caror lansare era programata pentru vara acestui an. In luna mai, Thomas Kurin, presedintele departamentului Dezvoltarea Produselor, a mentionat ca gigantul Oracle va dezvolta o platforma Blockchain, urmand ca aceasta sa fie integrata cu alte servicii existente. Compania a confirmat in aceasta saptamana lansarea Oracle Blockchain, propria platforma bazata pe tehnologia registrului distribuit, printr-un comunicat de presa oficial.

oracle blockchain

Mult asteptata lansare are loc dupa realizarea unor studii si proiecte de testare cu clienti bancari si guvernamentali. Utilizatorii existenti ai versiunii pre-lansate includ Arab Jordan Investment Bank (AJIB), Indian Oil si Nigeria, potrivit comunicatului de presa. AJIB a laudat gigantul Oracle inca din prima faza a versiunii platformei bazata pe Blockchain.

Platforma Oracle Blockchain ne-a ajutat sa minimizam complexitatea transferurilor de fonduri prin reducerea costurilor, cresterea eficientei si a nivelurilor de securitate si, in cele din urma, sa imbunatatim experienta generala a utilizatorilor”, a declarat Ayman Qadoumi, director adjunct al AJIB pe departamentul Tehnologia Informatiei si Securitatii.

Oracle Blockchain Cloud Service (OBCS) se concentreaza asupra eficientei tranzactiilor si a autentificarii lantului de aprovizionare. Potrivit comunicatului de presa, Serviciul Oracle Blockchain Cloud ofera clientilor sai un mediu sigur pentru a construi si a testa propriile retele. Ca parte a platformei, Oracle ofera clientilor posibilitatea de a programa si de a testa tehnologia smart contracts, dar si sansa de a se alatura altor organizatii pentru dezvoltarea retelei.

Blockchain promite sa fie una dintre cele mai transformatoare tehnologii ale generatiei noastre”, a declarat Amit Zavery, vicepresedintele executiv al Oracle Cloud Platform. Din punctul sau de vedere, utilizarea Blockchain prezinta numeroase avantaje pentru companii, acestea putand eficientiza procedurile de lucru. “Folosind plaforma Oracle, intreprinderile isi pot imbunatati afacerea, pot elimina procesele inutile si pot tranzactiona cu retelele de distributie mai usor, mai transparent si mai sigur decat oricand”, a spus Zavery.

 

Sursa: https://www.ccn.com/tech-giant-oracle-launches-blockchain-cloud-service-platform/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *