ING: Protocolul Bitcoin ar trebui să adopte Funcțiile Băncii Centrale

16 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

bitcoin

Un nou raport video de la eZonomics prin ING, o resursă de gestionare a banilor operată de Netherlands cu sediul la compania bancară multinațională ING, sugerează faptul că monedele Bitcoin într-o zi ar putea fi înlocuite de un protocol îmbunătățit, care încearcă să controleze monedele digitale într-un mod similar cu sprijinul oferit de către guvernul central al băncilor.

În clipul video, economistul ING Teunis Brosens teoretizează că, în scopul de a funcționa la fel de eficient ca și monedele tradiționale, un algoritm Bitcoin trebuie să fie dezvoltat „potrivit bine masei monetare și a cererii„.

Brosens sugerează de asemenea că un astfel de progres tehnologic ar putea fi extrem de popular în piață, declarând:

Inventatorii algoritmul de succes ar face astfel un pas important înainte, pas care i-ar califica cu siguranță pentru Premiul Nobel în economie”.

Situațiile și-au făcut apariția ca parte a unui film introductiv în lumea Bitcoin, realizat de către eZonomics prin ING, o resursă ING, care urmărește să crească educația financiară prin furnizarea de informații practice cu privire la gestionarea banilor.

În cazul în care Bitcoin nu reușește

Clipul video îi găsește pe Brosens introducând elementele de bază ale crypto monedelor înainte de a discuta modul în care tehnologia întâlnește definițiile tradiționale ale banilor.

El sugerează că ING crede că Bitcoin îndeplinește doar unul dintre cele trei principiile centrale ale monedei tradiționale, iar acest fapt se datorează volatilității sale și a lipsei de supraveghere, spunând:

Monedele reale atenuează aceste fluctuații prin reglementarea masei monetare și a prețurilor prin intermediul ratelor dobânzilor, dar acesta este un obiectiv explicit al monedelor Bitcoin de a merge alături de autoritățile centrale.”

Fluctuațiile de preț

Videoclipul a accentuat și mai mult prețul variabil al monedelor Bitcoin ca o slăbiciune, citând „mai multe” fluctuațiile de preț Bitcoin, care au avut loc în istoria a cinci și un an jumătate de Bitcoin.

Brosens a rezumat acest punct de vedere, adăugând:

Banii sunt un mijloc de schimb, unitate de cont și magazin de valoare. Crypto monedele pot lua prima casetă, dacă este acceptată pe scară mai largă, dar a doua și a treia sunt problematice deoarece valoarea Bitcoin este foarte volatilă. ”

Clipul video sosește la scurt timp după ce un raport recent făcut de către o altă companie mare olandeză financiară, specializată în plățile Innopay, care a văzut entitatea financiar vorbind, cu o varietate de experți Bitcoin ca parte a unui efort mai larg de anchetă.

 

 

Sursa: coindesk

 

One comment

  1. HobbitCoin spune:

    Comentariile userilor de pe Coindesk sunt mai interesante decat clipul tipului asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *