IBM dezvoltă un nou sistem de contracte inteligente Blockchain

17 septembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Cosmin Gheorghe

IBM lucrează la un nou proiect Blockchain pentru crearea de contracte inteligente. The Wall Street Journal informează că scopul companiei este de a utiliza sursa de bază bitcoin pentru crearea unui nou sistem Blockchain, ce, eventual, va fi open-source. IBM spune ca mai mulți angajați sunt implicați în proiect și că acesta este diferit de ADEPT, un proiect prezentat mai devreme anul acesta.

Publicația a disutat cu Arvind Krishna, vice președitele diviziei de cercetare a IBM, care a declarat că sistemul Blockchain al companiei va fi dezvoltat astfel încât detaliile contractelor să rămână confidențiale, dar în același timp să faciliteze implementarea de reguli în contractele inteligente.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă posibilitatea de plată automată la livrarea unui colet. În cadrul unui interviu, Krishna a declarat că proiectul poate duce la acces financiar mai larg pentru cei care nu utilizează serviciile unei bănci:

„Doresc să extind banking-ul celor 3,2 miliarde de persoane care vor face parte din clasa de mijloc în următorii 15 ani. De aceea am nevoie de un cost mic de administrare, iar Blockchain oferă posibilități interesante în acest sens”.

Niciun reprezentat IBM nu a fost disponibil pentru comentarii.

 

Sursa: CoinDesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *