Directorul juridic Société Générale urmărește Reglementarea Bitcoin

18 septembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Directorul juridic al Group Societe Generale dorește instituirea unui cadru internațional de reglementare Bitcoin.
Într-un articol scris de Dominique Bourrinet, director juridic al băncii multinaționale franceze și colegul său Etienne Mauret, sunt discutate consecințele statutului juridic incert al Bitcoin.

societe-generale
Iată o parte a articolului în cauză:

„În ceea ce privește legile franceze, aceasta (Bitcoin) nu se încadrează în nici o categorie cunoscută: Nu este nici un mijloc legal de plată, nici o monedă electronică – în sensul Codului Monetar și Financiar. Această incertitudine nu a împiedicat guvernul francez să instituie un sistem de impozitare ad-hoc. Problema aplicării TVA-ului rămâne să fie luată ulterior. „

Deși autorii etichetează eforturile autorităților franceze ca „lăudabile”, autorii continuă să sublinieze necesitatea unui cadru de reglementare internațional, care ar supraveghea rapid această „valută nouă”.
Riscurile asociate
Bourrinet și Mauret avertizează asupra riscurilor utilizării Bitcoin în absența unor reglementări. Bitcoin, spun ei, nu oferă nici o garanție cu privire la preț sau lichidități.
Printre dezavantajele menționate în articol se numără utilizarea Bitcoin în achiziționarea de produse ilegale și posibilitatea ca unii clienți să piardă anumite fonduri, ca urmare a „distrugerii calculatorului sau a închiderii necorespunzătoare a unității de stocare”.
Aceasta nu este prima dată când banca – aflată pe locul 3 din punct de vedere al activelor – se ocupă de Bitcoin. În luna iulie a acestui an, Société Générale a postat un anunț de locuri de muncă pentru un dezvoltator centrat pe Bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *