Guvernul federal american investeste in dezvoltarea Blockchain

22 aprilie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Guvernul federal american se asteapta sa creasca sumele investite in dezvoltarea tehnologiei blockchain cu pana la 1.000% pana in anul 2022. Mai precis, conform predictiilor, valoarea investitiilor va ajunge la 123,5 milioane de dolari pana in 2022 – o crestere impresionanta de la cele 10,7 milioane de dolari cheltuite in 2017. Estimarea investitiilor a fost publicata recent intr-un raport al IDC Government Insights.

Cheltuielile pentru dezvoltarea blockchain vor creste si la nivel local. IDC afirma ca investitiile venite din partea fiecarui stat, prin guvernele locale, vor creste de la 4,4 milioane de dolari in 2017 la 48,2 milioane in 2022 – in  mod similar, o crestere de aproape 1.000%. Agentiile civile federale – care au cheltuit mai putin de 20 de milioane de dolari pentru tehnologie in 2017 – vor investi, conform estimarilor, peste 80 de milioane de dolari pana in 2022, se arata in raport. Departamentul de Aparare – care in 2017 a cheltuit mai putin de 20 de milioane – ar putea dubla aceasta cifra, depasasind investitiile de 40 de milioane pana in 2022, sustine IDC.

Sumele investite de guvernul federal american in tehnologia blockchain vor evolua si se vor extinde in timp pentru a include zone mai complexe, potrivit directorului de cercetare al IDC, Shawn McCarthy. “Credem ca managementul activelor, gestionarea identitatii si smart contracts vor fi solutiile principale de tip blockchain pentru guvern. Cheltuielile initiale se vor concentra asupra solutiilor de gestionare a lantului de aprovizionare si a activelor, in timp ce cheltuielile din anii urmatori se vor extinde pentru a include mai mult managementul identitatii si tranzactiile financiare complexe”, a spus acesta.

De asemenea, IDC remarca faptul ca blockchain va deveni o tehnologie de baza pentru legislatia comerciala si este probabil “sa fie implementata ca o caracteristica standard pentru anumite tipuri de comert international autorizat si, de asemenea, pentru multe tipuri de achizitii publice”.

Luna trecuta, Kevin McCarthy, liderul republican din Camera Reprezentantilor din Statele Unite, a facut declaratii favorabile referitoare la tehnologia blockchain si rolul pe care aceasta il poate avea in administratie. Potrivit acestuia, tehnologia registrului distribuit poate face Congresul Statelor Unite o institutie mai eficienta si mai transparenta, motiv pentru care este necesara integrarea tehnologiei in operatiunile de zi cu zi ale congresului.

Sursa: https://www.unlock-bc.com/news/2019-04-19/us-government-to-spend-1235-million-on-blockchain-by-2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *