Elvetia: de la Crypto Valley la Natiune Blockchain

6 iunie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Avenir Suisse, unul dintre cele mai influente think tank-uri din Elvetia, propune autoritatilor un model economic national bazat pe blockchain. Mai mult decat atat, organizatia a solicitat Bancii Nationale a Elvetiei, in raportul emis, sa inceapa sa lucreze la o cryptomoneda nationala. Raportul numit “Blockchain After the Hype” propune integrarea tehnologiei registrului distribuit in organizarea economica a tarii si sugereaza ca urmatorul pas este crearea unui stablecoin bazat pe moneda nationala, mai precis un franc token controlat de Banca Nationala. Conform noului model sugerat de Avenir Suisse, dezvoltarea unei criptomonede cu valoare stabila ar putea transforma Elvetia intr-o natiune blockchain.

Raportul prezinta acest obiectiv ca o modalitate de a moderniza sectorul financiar elvetian, permitand si reglementand tranzactiile cu cryptomonede. “Aceasta ar facilita tranzactionarea cu cryptomonede, daca Banca Nationala si principalii jucatori din industrie vor contribui la dezvoltarea unui token al francului elvetian”, se arata in raport. Stablecoinul elvetian ar putea reprezenta si o deschidere catre utilizarea blockchain in alte domenii ale industriei financiare, in special in domeniul comertului.

Potrivit think tank-ului, aceasta abordare va ajuta Elvetia sa avanseze fata de celelalte state europene, extinzand, de asemenea, posibilitatile pietei mondiale. “Daca reuseste sa se pozitioneze pe plan international ca pionier in tranzactionarea titlurilor tokenizate, Elvetia va putea sa isi extinda piata de capital relativ mica”, sunt de parere reprezentantii Avenir Suisse.

Elvetia este cunoscuta pentru politica sa deschisa privind cryptomonedele si blockchain, in special datorita Crypto Valley din Berna. In vara anului trecut, Johann N. Schneider-Ammann, membru al Consiliului federal al Elvetiei, a declarat ca Blockchain va influenta toate ramurile economiei in cadrul unui discurs tinut la Conferinta din Crypto Valley.

Publicatia solicita, de asemenea, necesitatea unui cadru pentru blockchain si cryptomonede. Think tank-ul recomanda ca legile sa se adapteze la aceste tehnologii si ca autoritatile sa faca aceste schimbari cat mai curand posibil: “Elvetia trebuie sa faca urmatorul pas in dezvoltarea DLT, transformand-o din Crypto Valley, intr-o tara foarte bine-cunoscuta, intr-o Natiune Blockchain cu drepturi depline”, a spus Avenir Suisse.

Sursa: https://www.coindesk.com/think-tank-pushes-for-creation-of-a-national-cryptocurrency-in-switzerland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *