Dmitri Medvedev, Prim-ministrul Rusiei solicita utilizarea Blockchain in Economia Rusa

14 martie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Dmitri Medvedev, prim-ministrul al Rusiei, care este, de asemenea, unul din fostii presedinti ai Federatiei Ruse, a insarcinat autoritatile sa adopte tehnologia Blockchain in economia rusa. In cadrul intalnirii oficiale din aceasta luna cu vice premierul, Dmitri Medvedev, a cerut in mod oficial ministerelor pentru a gasi oportunitati de a utiliza avantajele tehnologiei Blockchain in administratia publica. El a afirmat in discursul sau de deschidere:

Cer ministerelor sa ia in considerare posibilitatea de a utiliza tehnologia Blockchain in sistemul administratiei publice si economia Federatiei Ruse„.

blockchain-linux-2

Potrivit primului-ministru Dmitri Medvedev, este necesar sa se inteleaga modul in care aceasta tehnologie se poate compara cu sistemul rusesc de guvernare si de economie, precum si daca aceasta poate ajuta sa scape de birocratizarea inutila in afaceri.

Conform unui alt raport din Bits.media, planul global al Guvernului de actiune pentru perioada pana in 2025 include dezvoltarea unei economii inteligente si, in special, introducerea diferitelor tehnologii digitale, inclusiv tehnologia revolutionara Blockchain.

Dmitri Medvedev a instruit ministerele si organele executive federale interesate sa pregătească proiectul programului „Economia digitala„. El a spus:

Deoarece nu exista nicio stocare centralizata a informatiilor si aceasta este separata in blocuri, este imposibil de a rescrie informatiile existente, fara a fi observat. De aceea, se crede ca poate ajuta sa scape de birocratizarea inutila a afacerilor. Am dat instructiuni catre organele din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Ministerul Dezvoltarii Economice sa ia in considerare posibilitatea utilizarii acestor tehnologii in pregatirea programului „Economia digitala„.

Dmitri Medvedev a subliniat faptul ca tehnologia Blockchain este deja utilizata de catre marile banci si corporatii. El a numit Blockchaino tehnologie speciala„. De asemenea, el a amintit ca exclude prezenta intermediarilor in timp autenticitatea tranzactiilor este confirmata de retea participantii insisi.

87a5520416229063641

sursa: http://government.ru/news/26650/#block

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *