De ce Bitcoin nu a avut nevoie de ETF de la inceput

13 martie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin nu a avut nevoie de ETF de la inceput si ca urmare, comunitatea Bitcoin nu pare sa fie deranjata de decizia Securities and Exchange Comission a Statelor Unite. Stabilitatea pietei dupa respingerea ETF a Bitcoin a dus la discutii cu privire la motivul pentru care Bitcoin nu a avut nevoie de Bitcoin ETF-uri de la inceput.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy80MTFiZTU5MjVhZjM1YjdjZThmNWY0YWQ5YjNkZjlmNC5qcGc=

De ce SEC a respins ETF si de ce Bitcoin nu a avut nevoie de ea

Bitcoin este una dintre singurele valute sau retele existente care faciliteaza platile intre doi utilizatori, fara sa existe un mediator sau un administrator de retea. Privind Bitcoin, reglementarile sunt inexistente si operatiuni de manipulare nu exista, indiferent de valoarea sau marimea tranzactiei.

In timp ce Bitcoin nu a fost conceput in mod necesar pentru a inlocui monedele clasice fiat, acesta a fost introdus in 2009 pentru a servi ca o alternativa la structura financiara globala si ecosistemul economic de atunci. Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, a dorit sa prezinte o retea de decontare in numerar, in care utilizatorii nu sunt obligati sa se supuna proceselor de decontare nepractice si ineficiente pentru a trimite si primi bani de la un utilizator la altul.

De-a lungul timpului, Bitcoin, ca si tehnologie descentralizata a evoluat, iar puterea hash a retelei Bitcoin a inceput sa asigure securitatea retelei de atacuri externe si a introdus zeci de milioane de utilizatori noi in retea. In calitate de expert Bitcoin si expert in securitatea monedei digitale, Andreas Antonopoulos constata ca reteaua financiara este una cu adevarat descentralizata, transparenta si sigura. Bitcoin incepe sa inlocuiasca industria financiara si ofera publicului larg o alternativa, cu taxe mici si rapiditate de transfer.

Inainte de a lua in considerare faptul ca sute de milioane de dolari si alte potentiale miliarde de dolari ar fi putut fi transformate in Bitcoin ETF, ca urmare a aprobarii fundatiei COIN, este important sa ne gandim la scopul Bitcoin ca o retea financiara.

Scopul sau real, in cadrul financiar global, este acela de a permite oamenilor sa efectueze plati de tip peer-to-peer, nu pentru a aduna investitii mari intr-o piata strict reglementata. Antonopoulos a declarat:

Daca masurati succesul Bitcoin prin aprobarea industriei financiare depasite pe care o inlocuieste, faceti gresit. Bitcoin nu a avut nevoie de ETF de la inceput.

Cum in final, pretul Bitcoin nu a fost afectat de decizia SEC

coindesk-bpi-chart-11-728x404

Pretul Bitcoin a scazut brusc dupa ce Securities and Exchange Commission din SUA nu a aprobat suma licitata pentru a lista un fond Bitcoin tranzactionat la bursa (ETF). Pretul monedei digitale a scazut la mai putin de $ 1,022.68 la ora 21:00 UTC, inregistrand cel mai mic nivel de la jumatatea lunii februarie, potrivit Indicelui de Pret CoinDesk (BPI). Aceasta cifra reprezinta o scadere de aproape 30%, fiind cea mai mare din toate timpurile, dupa ce anterior Bitcoin inregistrase o valoare de $ 1,325.81 in cadrul aceleiasi sesiuni.

La momentul raportului, pretul Bitcoin a recuperat si a trecut peste pragul de $ 1.100, lovind $ 1,109.06 si stabilizandu-se la un prag de peste 1200$ la momentul redactarii articolului.

Fluctuatiile preturilor monedei digitale a avut loc pe fondul volumului de tranzactionare mare, dupa ce exchange-uri schimburi majore, inclusiv Bitfinex si Kraken au cunoscut o crestere semnificativa a activitatii de tranzactie in timpul sesiunii.

160504-bitcoin-b

sursa: https://cointelegraph.com

https://www.sec.gov/rules/sro/batsbzx/2017/34-80206.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *