„De ce tranzactia mea dureaza atat de mult?” Iata de ce

20 octombrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

In ultima perioada, tranzactiile Bitcoin dureaza mai mult decat de obicei si astfel tot mai multe plangeri au aparut pe acest subiect. Poate ca n-ati observat intarzierea, dar noi am observat ca tranzactiile dureaza mai mult decat in mod normal.

In portofelele Bitcoin, recent dureaza mai mult pentru a primi o plata Bitcoin, iar firmele administratore de portofel electronic au sfatuit clientii cu privire la aceasta intarziere si, uneori, chiar au spus de ce sunt inca in asteptare tranzactiile.

Aceasta problema nu s-a intamplat in urma cu 2-3 luni, dar problema intarzierilor Blockchain pentru tranzactii a avut loc si pe tot parcursul anului. Este o problema din doua parti, asa ca ramane sa analizam principalii factori si solutiile potentiale.

Flat line icons set of bitcoin digital money, cryptocurrency system and mining pool, security software technology and virtual currency management. Flat design style modern vector illustration concept.

Dezbaterea privind dimensiunea blocurilor si cauza pentru care tranzactiile dureaza

In vara anului 2015, dezbaterea dimensiunii blocului a fost la moda, iar protocolul Bitcoin a aratat semne de „oboseala” in zona de tranzactie pentru prima data. Unele corporatii majore a vrut sa „strapunga” in dimensiunea blocului cu o dimensiune mai mare de 8 MB, pentru a facilita fluxul de trafic de tranzactie Blockchain.

In cele din urmă, comunitatea a evaluat dimensiunea blocului si aplicatii mai eficiente, cum ar fi viitorul Segregated Witness, ce va aparea inainte de sfarsitul anului. Cresterea dimensiunii efective pana la 70% a condus sa implementarea retelei Lightning, care ar trebui sa apara de asemenea curand.

Daca ar fi fost o gramada de blocuri goale, iar lumea nu s-a inghesuit sa utilizeze Bitcoin, daca Bitcoin era intr-adevar „mort„, asa cum le place mass-mediei mainstream sa prezinte, atunci nu ar fi nici o problema. Din pacate pentru unii, Bitcoin este la fel mai popular ca niciodata, dar totalul tranzactiilor pe zi s-a stabilizat la un anumit prag, cel mai probabil din cauza actualei limitari de 1 MB. Par sa existe mai multe tranzactii decat spatiul global, astfel incat dimensiunea blocului este factorul numarul unu, dar dupa cum am mentionat anterior, ajutorul este pe drum.

Intotdeauna este vorba de bani

Portofelele electronice au trimis notificari, conform carora taxele platite minerilor pentru tranzactii cauzeaza intarzieri, astfel incat publicatia online 21.co se uita atent la toti factorii pentru a afla de ce dureaza atat de mult o tranzactie. Acestia au descoperit:

In graficul de mai sus, care poate fi vazut in timp real aici, veti vedea o bara portocalie mare in partea de sus, reprezentand „mempool” pentru Blockchain. Acest lucru reprezinta numarul de tranzactii in mempool in ultimele 72 de ore, dupa ce a suferit un fel de intarziere in procesul de prelucrare.

Indicatorii de pe partea dreapta arata cat timp dureaza o tranzactie, in blocuri sau minute, iar aceste tranzactii intarziate toate au ceva în comun. Taxele achitate erau doar 10 Satoshis sau mai putin. Aceste tranzactii s-au dovedit a fi in intarziere, echivalentul in timp a 20 de blocuri sau pana la patru ore.

Pentru cei care au platit mai mult de 10 Satoshis pentru a procesa o tranzactie, pe masura ce se duce in jos graficul, tranzactiile mempool si intarzierile devin o amintire indepartata. Atunci cand taxele depasesc 50 Satoshis, tranzactiile dureaza mai mult si orice intarzieri de orice fel devin aproape imposibil de a fi vazute, iar aceste tranzactii obtine servicii VIP.

Asa ca, daca doriti tranzactii mai rapide, contactati furnizorul portofel personalul, pentru a vedea daca puteti regla manual taxa platita minerului pentru o tranzactie.

O tranzactie dureaza chiar si 2-3 ore in ultima luna, iar acest lucru pare ca poate fi evitat, dar va trebui ca utilizatorul sa fie proactiv; si din pacate nu toti furnizorii de portofel va ofera aceasta flexibilitate.

msbt_0201

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *