Curiozități Bitcoin pentru începători

31 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

22

O să le luăm pe rând și o să începem cu niște curiozități care țin strict de avantaje, urmate de dezavantaje și concluzii.

Plăți ușoare

În primul rând, trebuie să menționez faptul că prin intermediul monedelor Bitcoin aveți posibilitatea să trimiteți și să primiți bani oriunde în lume și în orice moment, deoarece nu o să aveți probleme în privința trecerii granițelor sau alte limitări care s-ar putea să apară în timpul transferului de bani.

Nu există o formă de autoritate centrală în rețeaua Bitcoin, prin urmare dețineți controlul banilor dumneavoastră.
Securitate și control eficiente. Permiterea utilizatorilor de a deține controlul tranzacțiilor efectuate de către aceștia, ajută la menținerea Bitcoin în siguranță pentru rețea, iar comercianții nu percep taxe suplimentare fără ca acest lucru să fie sesizat. Plățile în Bitcoin pot fi făcute și finalizate fără ca informațiile personale să fie legate de tranzacție, ceea ce vă oferă confidențialitate, în concluzie, informațiile personale fiind ascunse, Bitcoin vă protejează împotriva furtului de identitate.

În ceea ce privește portofelul bitcoin, acesta poate fi criptat și se poate face un backup, pentru a garanta siguranța banilor.

Informațiile transparente

Cu blockchain-ul, toate tranzacțiile finalizate sunt vizibile pentru toată lumea, însă informațiile cu caracter personal sunt ascunse. În bloch chain-yl Bitcoin, oricine poate verifica tranzacțiile oricând. Adresa publică este vizibilă însă informațiile personale nu au nicio legătură cu acest fapt.

Protocolul Bitcoin nu poate fi manipulat de orice persoană, organizație sau guvern, datorită faptului că Bitcoin este sigur din punct de vedere criptografic.

Taxe mici

În prezent, în cadrul plăților Bitocin, comisioanele perceputte sunt foarte mici sau chiar inexistente. Utilizatorii au opțiunea de a include taxe pentru a procesa într-un ritm mai accelerat tranzacțiile. Cu cât este mai mare taxa, cu atât se va acordă mai multă prioritate în cadrul rețelei și se va procesa mai rapid.

Mai puține riscuri pentru comercianți

Tranzacțiile Bitcoin nu pot fi inversate, acestea nu conțin informații cu caracter personal, iar comercianții sunt protejați de eventualele pierderi care ar putea avea loc din cauza fraudelor.
Cu Bitcoin, comercianții pot efectua afaceri îb locuri unde rata criminalității și a fraudelor este ridicată, datorită faptului că este foarte greu să înșeli pe cineva în Bitocin, fapt care se datorează registrului public, cunoscut și ca blockchain.

Dezavantajele Bitcoin

Există trei dezavantaje principale care trebuie subliniate.

Lipsă înțelegerii

Există destui oameni care încă nu cunosc existența monedelor digitale. Oamenii trebuie să fie informați cu privire la ceea ce înseamnă Bitcoin pentru ca aceștia să poată să înțeleagă ceea ce reprezintă moneda digitală și avantajele acesteia, la fel precum unele companii care acceptă Bitcoin ca metodă de plată. Iar ceea ce oamenii trebuie să ia la cunoștință, în primul rând, este că moneda nu este tangibilă şi poate fi pierdută în cazul în care calculatorul unde este portofelul suferă vreun incident care duce la distrugerea acestuia.

 

În prezent, prețul Bitcoin este instabil și oscilează de la o zi la alta, dar având în vedere că multe companii, mass-media și centre comerciale au început să accepte Bitcoin, prețul său se va stabiliza în cele din urmă.

Bitcoin este o monedă volatilă, mai ales datorită faptului că există o cantitate limitată de monede, în comparație cu cererea care crește cu fiecare zi ce trece.

Încă în curs de dezvoltare

Bitcoin este la începutul drumului, cu funcții incomplete dar în curs de dezvoltare, tocmai de aceea pentru a face moneda digitală mai sigură și mai accesibilă, noi funcții, instrumente și servcii sunt în prezent în curs de dezvoltare.

În concluzie

Bitcoin este o monedă tânără care se dezvoltă cu pași mici și siguri în fiecare zi, ținând cont că cei care adoptă Bitcoin și renunță la monedele discreționare sunt din ce în ce mai mulți, moneda digitală putând să fie răspândită cu ușurință în întreaga lume. Volatilitatea este riscul cel mai mare pe care cei care adoptă monedele digitale și-l asumă, însă, risc care va dispărea într-o bună zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *