Cum sa obtii Bitcoin

19 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Cum sa obtii Bitcoin?

Exista cateva metode prin care se poate obtine Bitcoin, unele mai simple decat altele. Inainte de a vorbi despre fiecare in parte, uite ceva de care ar trebui sa tii cont. Este important ca in cazul in care aveti Bitcoin sa stii sa-i protejezi. Bitcoinii pe care ii deti au parte doar de siguranta pe care tu le-o oferi.

Exista patru metode prin care poti obtine Bitcoin: in mod gratuit, sa vinzi produse si servicii pentru Bitcoin, sa ii cumperi in mod direct sau sa „sapi” dupa ei.

Robinetul digital ( Monede gratuite )

Desigur, poti obtine Bitcoin gratuit. Exista mai multe website-uri care ofera monede gratuit pentru a atrage utilizatori, website-uri numite robinete digitale. Cu toate acestea, odata cu cresterea valorii Bitcoin foarte multe robinete digitale au fost inchise, iar cele ramase ofera o cantitate foarte mica de Bitcoin. In timp ce acestea erau valoroase atunci cand Bitcoin era in faza incipienta. Noi nu ne-am obosi sa pierdem timp cu robinetele digitale in aceste zile.

Vanzarea de produse si servicii

Exista cateva site-uri construite pe structura Ebay, ce iti ofera posibilitatea de a vinde produse si servicii pentru a obtine Bitcoin. De asemenea, forumurile reprezinta o foarte buna oportunitate pentru a vinde sau cumpara anumite produse.Acest lucru facand obtinerea de Bitcoin o activitate foarte simpla in cazul in care ai ceva de valoare pe care vrei sa-l vinzi.

In timp ce produsele vandute de utilizatorii Bitcoin nu sunt foarte scumpe, exista cateva exemple de tranzactii destul de abitioase. O familie din Texas si-a vandut Porsche-ul pentru 300 Bitcoini. Un canadian si-a pus casa la vanzare pentru Bitcoini.

Cumpararea de Bitcoin

BitcoinRomania, va ofera posibilitatea de a vinde dar si de a cumpara Bitcoin.

 

„Sapand” dupa Bitcoin

Exista o ultima modalitate prin care poti obtine Bitcoin si aceasta presupune sa „sapi” dupa ei. Pentru marea majoritate a cititorilor, ma indoiesc ca aceasta este o optiune viabila. Poti continua sa citesti aceasta sectiune, insa informatiile acestea nu vor fi indeajuns.

„A sapa” dupa Bitcoin inseamna a-i oferi propriului calculator puterea de a verifica tranzactiile altora, in timp ce cauta solutii la o problema matematica. Acel utilizator care gaseste solutia este cel care primeste 25 Bitcoini.

25 Bitcoini creati la aproximativ 10 minute reprezinta foarte multi bani, deci este usor de inteles de ce foarte multi oameni isi doresc sa ajunga „sapatori” de Bitcoin.

Uite o veste proasta: trenul deja a plecat din statie atunci cand vorbim de „saparea” dupa Bitcoin. Este foarte putin probabil ca oricine s-ar apuca astazi si ar investi resurse (de timp, bani, componente pentru calculatoare) intr-o „instalatie de sapat”, sa-si recupereze investitia.

Daca acest lucru este adevarat, atunci de ce sunt foarte multi astfel de utilizatori? Deoarece aceasta activitate era la un moment dat foarte profitabila. Acum ceva timp, „sapatorii” se foloseau in special de procesoarele calculatoarelor pentru a „sapa” dupa Bitcoin. Dupa un timp, cineva a realizat ca placa video ar solutiona problemele matematice mult mai rapid. Astfel ca din ce in ce mai multi oameni au inceput sa-si instaleze cat mai multe si cat mai bune placi video.

De acolo s-a incercat o evolutie, insa rezultatul consuma prea multe resurse si s-a renuntat la ea. Le recomandam cititorilor sa incerce „saparea” dupa Bitcoin. Acesta este un serviciu specializat utilizat in mare parte de aceia ce detin indeajuns de multe informatii despre infrastructura. Au trecut acele vremuri in care rularea unui client Bitcoin pe laptop iti aducea cu usurinta sute de Bitcoin in portofelul tau digital.

Cu toate acestea, daca iti doresti sa fii individualist si sa „sapi” dupa Bitcoin, iti recomandam sa faci multe tranzactii si sa citesti si mai multe informatii despre Bitcoin inainte de a te apuca de „saparea” efectiva.

2 comments

  1. Pacala/Tandala spune:

    Orice ESCROCHERIE, oricat ar fi ea de bine prezentata, ramane in esenta o ESCROCHERIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *