Conexiunea dintre tranzacții

29 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Odată ce un adversar a stabilit o listă a entităților active pe rețeaua Bitcoin, acesta poate fi actualizat în permanență în această listă în funcție de tranzacțiile noi primite. Ori de câte ori el observă că două (sau mai multe) chei publice asociate ce pretind diferite entități apar ca intrare într-o singură tranzacție, în același timp, el poate îmbina toate aceste entități într-o nouă entitate, cu condiția ca tranzacția trebuie să fi fost autorizată de către aceeași persoană activă sau instituție.

Noi numim astfel de eveniment în felul următor: „eveniment fuziune”. Fiecare operație de îmbinare ce indica un atac de succes asupra slabei conexiuni este definit ca un adversar pasiv care se uită la lanțul de bloc ce poate fi sigur că toate tranzacțiile care au fuzionat au fost autorizate de către aceeași entitate. Pentru persoane fizice care sunt prezente pe platforma Bitcoin, este recomandabil să se mențină mai multe entități independente și pentru a evita evenimente care fuzionează.

In ciuda disponibilitații tuturor datelor de tranzacție, unul trebuie să fie foarte atent atunci când încearcă să stabilească legături între adrese. Unele servicii Bitcoin sunt concepute pentru a umbri proprietatea de Bitcoini, cum ar fi „spalatorii si mixere”. Alte servicii, și anume portofele on-line, nu promit îmbunătățirea vieții private a Bitcoin, dar cu toate acestea face mai dificil de urmărit Bitcoini. De obicei aceste servicii de lucru, au loc după cum urmează: Un utilizator X trimite Bitcoini la serviciu folosind adresa A și poate utiliza apoi acest serviciu pentru a trimite monede la o altă adresă B.

În timp ce utilizatorul „deține” adresa A, el, cel mai probabil detine niciuna din adresele Cn care sunt folosite pentru a trimite monede pentru a aborda B. asocierea adreselor Cn cu utilizare a ar fi o concluzie greșită, ca acele adrese aparțin de fapt la unul sau mai multi utilizatori diferiti sau serviciului portofel în sine.

Se prezintă o histogramă bidimensională a numărului de astfel de evenimente care fuzionează, în funcție de data și numărul total de chei publice fuzionat. În cheile publice cele mai utilizate se prezintă o parte semnificativă a activității de rețea, numărul de evenimente care fuzionează crescut drastic. De asemenea, există un punct fierbinte în jur de „ora de hype” (iunie / iulie 2011). Acest lucru poate fi, probabil, explicat de către utilizatorii ce transferă o parte semnificativă de Bitcoini la o altă adresă, cel mai probabil pentru că au vândut în schimbul valutar în acest moment.

Atunci când se analizează cheile publice atribuite unei entități pentru prima dată înainte și după bloc,observăm că numărul de chei publice ce a primit un singur Satoshi mult mai mare. Cele mai multe dintre ele pot fi atribuite la jocul SatoshiDice (care beneficiază de semnale Satoshi la pierdere pentru un jucător).

Acest lucru duce, de asemenea, la concluzia că SatoshiDice are o mare influență asupra numărului de evenimente care fuzionează: ieșiri constând din mici sume (sau chiar, la fel ca în acest caz, aproximativ mici) ce pot, în aproape toate cazurile, să fie utilizate numai ca o putere combinată.

images

Monede inactive

Noi numim Bitcoinii care nu au fost utilizati pentru o anumită perioadă de timp, monede vechi. Numărul de monede latente ( vechi ) este o cantitate importantă: monede latente pot fi găsite doar pentru acele entități care nu mai activează în rețeaua Bitcoin, reducând astfel și mai mult setul anonimat. Numărul relativ de monede latente pentru diferite perioade de reduceri poate fi văzut prin simplificarea ecuațiilor adiacente.

Graficele prezinta un nivel record al numărului relativ de monede latente chiar înainte de a începe tranzacționarea publică de Bitcoini. După aceea există posiblitatea observării unei scăderi constante cu un minim local în timpul „hype” în iulie 2011. Ulterior, utilizatorii au început să se mențină echilibrul Bitcoin, astfel încât procentul de monede latente a crescut din nou la o valoare acum aproape constant de circa 60 la sută (dat fiind o întrerupere de trei luni). Acest lucru se traduce la o valoare de 6,3 milioane de Bitcoins latente din ianuarie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *