Coinsafe lansează aplicația ”Virtual Bitcoin ATM” pentru comercianți

30 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

1

CoinSafe, ompania cu sediul în Seattle, anunță noile sale aplicații mobile și de desktop care pot transforma orice afacere locală într-un „ATM Bitcoin”, sau într-un schimb de Bitcoin față în față.

Aplicațiile CoinSafe sunt libertatea de a folosi și de a permite întreprinderilor să realizeze schimburi comerciale direct cu clienții care intră înauntru.

După înregistrarea numelui lor de afaceri pentru a fi incluse în directorul CoinSafe, proprietarii leagă aplicația printr-un cont Blockchain, Coinbase sau Bitstamp și încep să tranzacționeze monede Bitcoin față în față.

CoinSafe spune ca software-ul este „proiectat pentru a fi utilizat de către cineva care nu are nicio idee despre ceea ce reprezintă Bitcoin”, și că un membru al personalului pur și simplu trebuie să confirme faptul că fondurile au fost primite înainte de a elibera suma de plată fi în Bitcoin sau în numerar.

Aplicațiile sunt bazate pe HTML5, astfel încât sunt capabile să ruleze pe orice dispozitiv sau platformă o afacere care ar putea s-o aibă pe mână. CoinSafe spune, atunci când au proiectat aplicații, s-au axat pe simplitate pentru utilizatorii neinițiați și nu se percepe nicio taxă pentru a utiliza serviciul său.

CoinSafe co-fondator și CEO-ul Michael Flaxman, a spus că software-ul furnizează proprietarii de afaceri cu o opțiune mai puțin riscantă, mai flexibilă pentru a aduce Bitcoin în mâinile clienților lor fără a fi nevoie de a cumpăra sau de a menține un hardware ATM.

El a declarat pentru CoinDesk:

Noi tocmai ne-am lansat, dar interesul a fost copleșitor. Cred că într-adevăr, comercianțiilor le place ideea de a avea un ATM Bitcoin, însă atunci când rulați o afacere este greu să justificați o investiție de 10.000 dolari într-o mașină al cărei viitor pare atât de nesigur. ATM-urile Bitcoin și automatele prind cu adevărat sens odată ce faci sute de tranzacții pe zi, dar, din păcate, cele mai multe magazine nu se văd încă suficient de voluminoase pentru a își recupera investițiile.

El a mai spus că, CoinSafe ar oferi o hartă pe site-ul său care să arate locațiile de afaceri care beneficiază de acest serviciu.

Securitate și taxe

Compania nu va avea acces la cheile private a nici unui utilizator și va cripta toate informațiile despre clienți în tranzit la serviciile sale, spune site-ul său. Se recomandă, de asemenea, ca întreprinderile să păstreze cantități mai mari de Bitcoin în depozitare la rece.

Întreprinderile de plată în numerar pentru monede Bitcoin numai că nu trebuie să ofere acces la API CoinSafe, atâta timp cât acestea oferă o adresă Bitcoin prin care tranzacția poate fi confirmată. Serviciul utilizează taxele de tranzacție standard de aproximativ 0,0001 BTC (aproximativ 6 cenți SUA).

Totul este gestionat în mod automat: CoinSafe are grijă de taxe atunci când clientul cumpără Bitcoin cu bani, în timp ce software-ul portofel are grijă de taxe, atunci când utilizatorii vând monede Bitcoin pentru bani.

Deoarece comercianții sunt autorizați să stabilească o marcare pe prețul mediu de piață, CoinSafe afișează transparent marcajul clienților astfel încât să poată vedea dacă acestea pot fi o afacere bună sau nu.

Serviciile rivale

Ceea ce oferă CoinSafe este similar cu aplicația mobilă BTC a Chinei numită „Picasso„, de asemenea, comercializată pe plan internațional ca fiind o soluție pentru „ATM pretutindeni„, pentru a permite atât persoanelor juridice și fizice pentru a stabili comisii de prețuri procentuale și pentru a realiza comerțul de monede Bitcoin față în față.

În ambele cazuri, aplicațiile replică ale ATM-urilor Bitcoin cu funcțiile de bază ca o modalitate de schimburi comerciale fără utilizarea unui schimb complet, iar o afacere nu trebuie neapărat să accepte Bitcoin pentru bunurile sau serviciile sale ca să funcționeze ca un ATM / schimb.

Piețele online, cum ar fi, cum ar fi LocalBitcoins și Mycelium’s Local Trader, oferă, de asemenea, o modalitate de a te conecta cu alte persoane pentru a cumpăra și vinde Bitcoin.

Cu toate acestea, aplicațiile, oferă clienților o alternativă fără șir și riscuri potențiale de a crea conturi și de gestionarea persoanelor fizice de pe piețele crypto monedelor bazate pe Internet.

Problema reglementării

O problemă potențială pentru întreprinderile care folosesc aplicații este că schimburile comerciale care folosesc monedele discreționare pentru cele digitale online sunt, în unele țări, sub rezerva strict cunoaște-ți clientela (KYC) și a spălării banilor (AML), forțând reglementăriile să colecteze identificare și material personal de la fiecare client.

În mai multe jurisdicții, ele sunt, de asemenea, luate în considerare ca fiind emițătoare de bani și trebuie să aplice pentru licența necesară.

Prin urmare, este puțin probabil ca o afacere locală să aibă resursele sau procedurile de de conformitate care trebuie urmate la nivel financiar mondial .

Flaxman discutat despre ce posibile efecte ar putea avea planul BitLicenses asupra ecosistemului Bitcoin, zicând:

Este greu de spus ce efect vor avea reglementăriile propuse. În timp ce Statele Unite nu a fost prietenos față de întreprinderile Bitcoin, în trecut, suntem plini de speranță că guvernul nu va considera acest lucru greșit pentru prea mult timp. Cred că cei mai mulți oameni doresc ca locurile de muncă și inovarea să rămână aici și să nu te expediate peste mări. ”

Comercianți față în față care folosesc servicii cum ar fi LocalBitcoins și Mycelium’s Local Trader sunt într-o zonă gri similară. Doi bărbați din Florida au fost acuzați în februarie, cu încălcarea legilor de transmisie anti-spălare de bani, după utilizarea LocalBitcoins. Unul dintre ei, Michell Abner Espinoza, a comercializat doar 150 BTC în șase luni.

LocalBitcoins în sine nu este implicat în acest lucru sau orice alt caz similar.

Pe pagina sa de FAQ, CoinSafe spune despre aspectele de reglementare că sunt încă neclare și variază de la loc la loc și solicită ca utilizatorii să se întoarcă la experiențele lor înapoi la propria echipă.
Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *