China lanseaza o aplicatie de tipul Uber, bazata pe tehnologia Blockchain

30 mai 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Tehnologia Blockchain continua sa revolutioneze multe industrii. Transparenta, eficienta, viteza si securitatea sunt doar cateva dintre calitatile care ii determina pe multi sa se foloseasca de aceasta tehnologie. In timp ce anumite industrii – finante, logistica, asistenta medicala – cunosc progrese majore plin aplicarea tehnologiei Blockchain, altele au descoperit recent avantajele acestei tehnologii.

china blockchain app

O astfel de industrie este sectorul ride-hailing din China. Ride-hailing este un termen care descrie posibilitatea clientilor de a contracta rapid masini cu sofer sau taxiuri, un serviciu tip Uber. Prin intermediul unei aplicatii pentru telefon si tablete, pasagerii se pot conecta cu cea mai apropiata masina cu sofer inregistrata in baza de date a firmei care ofera serviciul.

Chen Weixing, fondatorul companiei chineze Kuaidi Dache, intentioneaza sa lanseze o astfel de aplicatie bazata pe tehnologia Blockchain. Chen colaboreaza cu fondatorul companiei Meituan, Yang Jun pentru a lansa proiectul. Meituan este una dintre cele mai mari companii din China care ofera vouchere pentru servicii locale si divertisment.

M-am intrebat care este valoarea Blockchain, cum si unde o pot folosi oamenii. Cu ajutorul Blockchain putem construi un set de sisteme economice diferite de cele anterioare. Putem directiona traficul de pe Internet si putem adauga diferite servicii pentru a satisface nevoile utilizatorilor”, a declarat Yang Jun, co-fondatorul Meituan, la China International Big Industry Data Expo.

Yang Jun nu a fost singurul care a facut declaratii la acest eveniment. Chen a spus ca “Ride Hailing este prima data cand tehnologia Blockchain va fi testata pe scala larga pe o aplicatie sociala”. Chen isi propune sa colaboreze cu Meituan pentru a crea o platforma care sa ofere numeroase servicii, cum ar fi ride-hailing si livrari, printre altele. Nici unul dintre fondatori nu a dezvaluit detalii cu privire la data de lansare a proiectului.

La inceputul acestei luni, Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China a publicat un raport conform caruia numarul afacerilor bazate pe Blockchain a crescut “exponential in 2017”. Potrivit raportului, in 2017 au fost lansate 178 de startup-uri bazate pe tehnologia Blockchain.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/founder-of-chinese-ride-hailing-company-to-launch-blockchain-based-taxi-app

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *