CEO-ul UBS Group: Tehnologia Blockchain este esentiala pentru afaceri

19 iunie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Sergio Ermotti, CEO-ul UBS Group, banca de investitii multinationala cu sediul in Elvetia, a declarat intr-un interviu ca reteaua Blockchain este esentiala pentru industria serviciilor financiare. Conform unor surse din interior, cunoscutul bancher va detine conducerea grupului elvetian pana in anul 2022, avand cea mai mare vechime in functia de director executiv al UBS.

UBS Group

Ermotti a spus in cadrul interviului acordat ieri pentru CNBC ca tehnologia care sta la baza cryptomonedelor va permite “eliberarea resurselor pentru eficientizare”. Acesta considera ca Blockchain este “o modalitate excelenta de a ne permite sa reducem costurile”. Mai mult decat atat, el a declarat ca reteaua Blockchain se va dovedi a fi extrem de eficienta in ceea ce priveste costurile din industrie.

Industria noastra va continua sa fie sub presiune […] Este fara indoiala ca singurul mod in care poti ramane relevant este nu numai sa fi puternic din punctul de vedere al capitalului, in ceea ce priveste produsele, calitatea persoanelor angajate, ale sfaturilor oferite clientilor. De asemenea, trebuie sa poti evalua pretul corect pentru aceste servicii”, a declarat Ermotti.

Bancherul, despre care se spune ca se va implica in viata politica odata ce se va retrage de la conducerea bancii, considera ca prioritizarea aplicarii tehnologiei Blockchain va asigura ca UBS ramane competitiva. “Este aproape obligatoriu. Eliberarea resurselor pentru a deveni mai eficiente va veni prin tehnologie si Blockchain este o modalitate foarte buna de a ne permite sa reducem costurile”, a declarat Ermotti pentru CNBC. El a mentionat ca UBS se concentreaza asupra viitorului pe termen mediu, dand ca termen in acest sens de la 5 pana la 10 ani.

UBS Group s-a alaturat in toamna anului precedent unui parteneriat bazat pe Blockchain cu gigantul IBM, Banca Montreal, CaixaBank, Commerzbank si Erste Group. Proiectul, denumit Batavia, a efectuat primele sale operatiuni pilot in aprilie, care au implicat trimiterea de autoturisme din Germania catre Spania si a produselor textile pentru productia de mobilier din Austria in Spania.

Sursa: https://www.cnbc.com/2018/06/18/ubs-ceo-sergio-ermotti-blockchain-almost-a-must-have-for-business.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *