În căutarea jurisdicției ideale Bitcoin

19 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Jurisdicțiile care îmbrățișează Bitcoin și afacerile legale cu Bitcoin pot să îmbunătățească substanțial economia țărilor într-o multitudine de moduri. Dar, mai exact cum ar trebui să arate o jurisdicție favorabilă pentru Bitcoin?

Pentru început, în mod ideal ar trebui să nu aibă TVA sau câștiguri de capital pe baza taxelor de tranzacție Bitcoin și să încurajeze o piață activă în ambele direcții cu monedele naționale.

Partenerii băncilor comerciale nu ar trebui să respecte orientările reglementare costisitoare care amenință sau împiedică inovarea. În plus, furnizorii de portofele, comercianții și procesoarele de plată nu vor fi sub nicio restricție.

Isle of Man

isle

Ca protocol Bitcoin se extinde la nivel global, suntem deja martorii unor jurisdicții care își anunță intențiile de a deveni primitoare hub-uri de afaceri pentru inovarea Bitcoin.

Cel mai recent, dependentă de Marea Britanie, Isle of Man, și-a prezentat planurile de a oferi un mediu care permite companiilor care operează în spațiul Bitcoin să înflorească iar guvernul său a postat un document cu Întrebări & Răspunsuri informative.

Beneficiind de capacitatea unor mai multe jurisdicții birocratice pentru a îmbrațișa Bitcoin, Paul Davis, Consilierul General de grup pentru Counting House Services, a subliniat:

Ei nu pot veni aici pentru a spăla bani, a înșela publicul sau pentru a deteriora reputația insulei. Dar își pot amplasa corturile aici, să își facă afacerile, să își construiască software-uri și să își ofere serviciile.

Mai mult decât atât, Comisia de Supraveghere Financiară a insulei, a confirmat în luna martie că un schimb Bitcoin  deține fondurile clienților la un furnizor de servicii de plată autorizat în străinătate și că nu este necesar să obțină o licență în țară pentru activitățile sale.

Luxemburg

shutterstock_150268928

 

Luxemburg a fost, de asemenea, pe prima pagină a ziarelor la începutul anului, atunci când și-a făcut publicitate cu intenția de a deschide un dialog deschis cu companiile Bitcoin care caută o casă de jurisdicție.

Mai multe echipe de experți din industria Bitcoin s-au întâlnit deja cu oficialii din Luxemburg. Michael Jackson, partener la Luxemburg pe baza Mangrove Capital Partners, caracterizează conversațiile sale cu autoritățile de reglementare ale țării astfel:

(Ei spun) suntem foarte deschiși către oamenii care vin aici și își explică afaceriile. Noi nu avem nicio problemă cu afacerile Bitcoin, atâta timp cât acestea fac ceea ce ar trebui să facă și se comportă în mod corespunzător.

Jackson și-a exprimat de asemenea optimismul privind decizia Luxemburgului care ar avea o greutate în comunitatea europeană mai largă, menționând că aceasta este un centru financiar al Europei.

Gibraltar

gib

 

Oarecum fără tragere de inimă, Gibraltar și-a recunoscut rolul de lider în industria de plăți electronice pentru e-jocuri de noroc și ceea ce înseamnă asta pentru Bitcoin. Teritoriul britanic de peste mări a găzduit două conferințe, una în 2011 și una în 2014, care a subliniat avantajele unei afaceri puternice pentru a lua un rol de lider în integrarea Bitcoin.

KPMG Archie Watt a declarat în New Statesman:

Costurile reduse, micile bătăi de cap ale crypto monedelor, cum ar fi Bitcoin, împung urechiile lumii jocurilor.

O chestiune de costuri

Când se discută despre beneficiile Bitcoin pentru economie, trebuie să se facă distincția între beneficiile economice ale unei jurisdicții care se face atrăgătoare pentru afacerile Bitcoin față de jurisdicția care adoptă Bitcoin ca unitate teritorială, care este o strategie cu totul diferită (care urmează să fie acoperită într-o analiză pe viitor).

Beneficiile economice precedente pot fi văzute ca stabilirea scenei pentru arbitrajul jurisdicțional Bitcoin.

”Arbritajul jurisdicțional”, ese definit ca practica de a profita de discrepanțele dintre jurisdicții legale concurente. Potrivit Wikipedia, numele de arbitraj îl poartă practica financiară de a achiziționa un bun la un preț mai mic pe o piață și de a îl vinde la un preț mai mare în altă piață.

Patri Friedman, nepotul economistului Milton Friedman, explică faptul că, la fel ca și în arbitrajul financiar, atractivitatea jurisdicției de arbitraj depinde în mare măsură de costurile de tranzacție – în acest caz, costurile de comutare a furnizoriilor de servicii juridice de la un guvern la altul.

Culegerea recompenselor

În ceea ce privește beneficiile economice extreme, un centru de competență pentru Bitcoin cu un sistem de tribunal independent și funcțional ar avea imediat un aflux de capital nou și de noi afaceri, contribuind astfel la o creștere a PIB (Produsul Intern Brut).

Din cauza lipsei inerte Bitcoin a unui intermediar terț, industriile de conducere a serviciilor financiare din ziua de azi ar deveni treptat dis-intermediant și această competență nou deschisă va servi drept laborator de disruptive.

Operatorii disruptivi orientați spre construirea Bitcoin a infrastructurii de plăți mobile, fondurile de afaceri de transfer și de industria de gestionare a activelor s-ar înghesui în regiune, stimulând viguros creșterea locurilor de muncă și a oportunităților.

Hub-ul și-ar găsi în curând un magnet pentru servicii legate de consultanță, capital de risc, precum și alte servicii de sprijin profesional care doresc să profite de boom-ul Bitcoin. Băncile de retail ar putea fi întinerit cu creșterea cererii pentru servicii de Bitcoin adevărate, cum ar fi de schimb valutar, servicii de custodie de tranzacții și păstrarea în siguranță.

Cele mai multe în mod semnificativ, deși, o jurisdicție de perspectivă pentru afaceri Bitcoin ar demonstra putere și conducere pentru noua economie digitală, ar catapulta țara și oamenii la nivel mondial.

La fel precum Gibraltar a devenit hub la nivel mondial pentru e-jocuri de noroc în 2004 și Zurich a devenit hub de tranzacționare de aur în lume în anul 1968 ca urmarea a prăbușirii London Gold Pool, un paradis jurisdicțional Bitcoin ar face istorie.

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *